Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα «επίθεση Ταλιμπάν» με 5 νεκρούς

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί βρήκαν το θάνατο και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αγνώστων, που η κυβέρνηση Καρζάι πιστεύει ότι ανήκουν στο κίνημα των Ταλιμπάν, στην Κανταχάρ. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου των αρχών, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο «Ρόιτερς», ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος, στο οποίο επιτέθηκαν οι άγνωστοι. Οι δράστες, κατά την ίδια πηγή, «διέφυγαν» και δεν υπήρχε καμία ένδειξη σχετικά με το αν υπέστησαν απώλειες.

Σημειώνεται ότι προχτές οι Ταλιμπάν ισχυρίζονταν ότι σκότωσαν 14 Αφγανούς και Αμερικανούς στρατιώτες, είδηση που ούτε η κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι ούτε εκείνη του Τζορτζ Ουόκερ Μπους επιβεβαίωσαν ή διέψευσαν.

Στο μεταξύ δημοσίευμα της εφημερίδας «Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ» τονίζει ότι η επαρχία Ζαμπούλ στο Νότιο Αφγανιστάν έχει μετατραπεί σε «ορμητήριο» των Ταλιμπάν, καθώς οι κάτοικοι, που αντιμετωπίζουν τους Αμερικανούς «ως κατοχικές δυνάμεις» (που είναι), υποστηρίζουν τους Ταλιμπάν φιλοξενώντας τους, δίνοντάς τους πληροφορίες για κινήσεις στρατευμάτων και σε αρκετές περιπτώσεις πολεμώντας μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ