Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Πληθαίνουν στο Βόλο οι αντιδράσεις των εργαζομένων για την πλήρη αποδέσμευση του ωραρίου καταστημάτων, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και μεγαλοκαταστηματάρχες. Το ΔΣ του Συνδέσμου Υπαλλήλων Γραφείου - Εμποροϋπαλλήλων - Υπαλλήλων Σούπερ Μάρκετ συναντιέται, αύριο Πέμπτη, στις 9.30 μ.μ., με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος καλεί τους εργαζόμενους - μέλη του ν' αγωνιστούν για τη νομοθετική κατοχύρωση ενός σύγχρονου ενιαίου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, που δε θα ξεπερνά τις 48 ώρες εβδομαδιαίως, θα κατοχυρώνει, με νόμο, την αργία της Κυριακής, θα διασφαλίζει το 8ωρο και το 5ήμερο, μια σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε αγωνιστική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση του θέματος του ωραρίου θέλει να προσανατολιστούν οι εργαζόμενοι της περιοχής η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ κι αυτό θα θέσει και στη συνάντηση που θα έχει αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ. με το ΔΣ της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ. Την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Ιούλη, στη 1 μετά το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα επισκεφτεί τη Νομαρχία Μαγνησίας και θα θέσει το ίδιο θέμα στο νομάρχη, Γ. Πρίντζο.

Εκφράζοντας την ανησυχία των εργαζομένων της περιοχής, η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) ζητάει από το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ) να προχωρήσει άμεσα σε σύγκληση της ολομέλειας της διοίκησης, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Σε σχετικό αίτημα που υπογράφουν οι συνδικαλιστές της που μετέχουν στο ΔΣ του ΕΚΒ - Γ. Λιάγκας, Κ. Παπαδόπουλος, Απ. Νάνος, Τ. Τριανταφυλλάκος - υπογραμμίζεται ότι «εκείνο που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών δεν είναι το "μικρό" ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά η ακρίβεια, η έλλειψη χρημάτων, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, η χρόνια λιτότητα και η ανεργία». Και τονίζεται ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το ωράριο δεν πρέπει να περάσουν, γιατί - όπως σημειώνεται - «θα φέρουν μεγάλη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ