Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Ασύδοτοι οι βιομήχανοι

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι

Σοβαρές και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία, καθώς η εργοδοσία, αποθρασυμένη από την πολιτική της κυβέρνησης, «πατάει» πάνω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, προκειμένου να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της επιχείρησης «FINTEXPORT» (παραγωγή μοκετών), αφού έσυρε στα δικαστήρια το σωματείο και τους εργαζόμενους, που βρίσκονταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, πριν περίπου 20 μέρες, με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες τους, τώρα προχωρά και σε απολύσεις! Η επιχείρηση προχώρησε στην πρώτη τρομοκρατική απόλυση, προκειμένου να βάλει φρένο στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων του εργοστασίου για ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς και ανθρώπινα μεροκάματα.

Από τον περασμένο Μάη, είναι απλήρωτοι οι 80 περίπου εργαζόμενοι της πλεκτοβιομηχανίας «Πούσης ΑΕΒΕ», που βρίσκεται στον Ταύρο. Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν από σήμερα να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στην πλεκτοβιομηχανία του εκλεκτού της κυβέρνησης «Βασιλειάδη», που βρίσκεται στην Καλλιθέα, οι οποίοι είναι επίσης απλήρωτοι από τον περασμένο Μάη. Να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο επιχειρηματία έχουν δοθεί απλόχερα επιδοτήσεις, για να ανοίγει και να κλείνει επιχειρήσεις όποτε θέλει.

Αύρι, Πέμπτη, 17 Ιούλη, οι 110 εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΟΤΤΟ Εβρος», του επιχειρηματία «Λαναρά», προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι, με την κινητοποίησή τους, απαιτούν την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, την καταβολή των επιδομάτων που δικαιούνται, καθώς και την επιστροφή του προηγούμενου καθεστώτος της 5ήμερης απασχόλησής τους. Σήμερα, η επιχείρηση απασχολεί επτά μέρες συνεχόμενες τους εργαζόμενους και μετά τους δίνει ρεπό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ