Πέμπτη 17 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα το συλλαλητήριο των μεταναστών

Θα γίνει στις 7:30 μ.μ. στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή

Ουρές για την κάρτα

Eurokinissi

Ουρές για την κάρτα
Στην Ομόνοια, στις 7.30 σήμερα το απόγευμα, η φωνή των μεταναστών, το δίκιο και η οργή τους θα ενωθεί με τις φωνές των Ελλήνων εργατών. Μαζί, Ελληνες και ξένοι, θα κάνουν πορεία μέχρι τη Βουλή, θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, θα φωνάξουν προς κάθε κατεύθυνση πως κανείς δεν μπορεί να μιλάει για υποχώρηση στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Ηδη στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Κοινοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Οργανώσεων Ελλάδας έχουν ανταποκριθεί δεκάδες συνδικαλιστικοί φορείς. Το ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, η Ομοσπονδία Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος Ελλάδας, η Πανελλήνια Οργάνωση Λογιστών, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη θα πάρουν ενεργά μέρος στη συγκέντρωση, αφού εκπρόσωποί τους αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό.

Τα αιτήματα, για τα οποία παλεύουν οι μετανάστες είναι: Η σύμβαση εργασίας και τα ένσημα να μην αποτελούν προϋπόθεση για την παραμονή τους στη χώρα μας, ενώ η άδεια εργασίας και παραμονής να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για αναζήτηση εργασίας. Επίσης, ζητούν να ενοποιηθούν οι δύο αυτές διαδικασίες, όπου απαιτούνται τα ίδια δικαιολογητικά, έτσι ώστε να μη γιγαντώνεται η γραφειοκρατία. Η άδεια παραμονής να ισχύει για 3 χρόνια τουλάχιστον, να καταργηθεί το παράβολο και να είναι ανοιχτή η διαδικασία νομιμοποίησης, χωρίς αποκλειστικές προθεσμίες, για όλους τους μετανάστες που ήταν μέχρι τις 2 Ιούνη στην Ελλάδα. Τέλος, απαιτούν τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ανήκουν στην τρίτη ηλικία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ