Πέμπτη 17 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΘΡΕΪΣΠΑΚ»
Τρομοκρατικές απολύσεις εργαζομένων

Με την απόλυση δυο εργαζομένων απάντησε η διεύθυνση του εργοστασίου «ΘΡΕΪΣΠΑΚ» στην Ξάνθη στη 2ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, όταν μια συνάδελφός τους λιποθύμησε λόγω εξάντλησης από την εντατικοποίηση της δουλιάς. Το εργοστάσιο ανήκει στον Ομιλο Πλαστικών Θράκης και παράγει πλαστικά τσουβάλια.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το τελευταίο διάστημα η αύξηση των παραγγελιών έχει οδηγήσει σε εντατικοποίηση της δουλιάς, που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο εργοστάσιο προκάλεσαν τη λιποθυμία της εργάτριας το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης. Αμεση ήταν η αντίδραση των 70 εργαζομένων της βάρδιας που προχώρησαν σε καθολική 2ωρη στάση εργασίας. Την επόμενη μέρα, η εργοδοσία ανακοίνωσε την απόλυση δυο εργατριών, ενώ άλλοι τρεις εργαζόμενοι πήραν υποχρεωτική άδεια και η απόλυσή τους θεωρείται δεδομένη μετά την επιστροφή τους.

Χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε το εργοστάσιο και μίλησε με τους εργαζόμενους και στις δυο βάρδιες, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κλαδικού σωματείου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος με τον γενικό διευθυντή της επιχείρησης. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν ανακαλέσει τις απολύσεις, οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε 2ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, ενώ τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ