Τρίτη 21 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Δήλωση - κόλαφος για την κυβέρνηση Σημίτη

Η δήλωση του πρέσβη της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Δ. Ρέππα και της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί κόλαφο για το κόμμα του κ. Σημίτη και τον ίδιο προσωπικά.

Ο Ντράγκομιρ Βουτσίσεβιτς, σε γνώση του οποίου τέθηκαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, περί δήθεν συμφωνίας της Γιουγκοσλαβίας με τη ΝΑΤΟική άσκηση στο Κοσσυφοπέδιο, μιλώντας χτες στο «Ρ», προέβη στην ακόλουθη κατηγορηματική δήλωση:

«Η απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκάθαρα αναφέρει ότι το Κόσσοβο - Μετόχια είναι τμήμα της Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας. Από τη μέρα της παρουσίας τους, η KFOR και η UMNIK (δύναμη του ΟΗΕ) έχουν παραβιάσει αρκετές φορές και μάλιστα ωμά αυτήν την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Να αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα, ότι οι Αμερικανοί αυτή τη στιγμή χτίζουν μια μεγάλη βάση στο Κόσσοβο χωρίς να έχουν την άδεια από τη Γιουγκοσλαβία. Αυτοί λανθασμένα ερμηνεύουν την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας και τώρα προετοιμάζουν τη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ.

Αυτή η στρατιωτική άσκηση θα γίνει σε μια χώρα η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτή η άσκηση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο - συνέχισε ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης - γίνεται χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, κάτι που σημαίνει ωμή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

Και ο κ. Βουτσίσεβιτς κατέληξε:

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στα δικά τους σχέδια αποσταθεροποίησης της Γιουγκοσλαβίας. Η κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, μέσω της διπλωματικής οδού, διαμαρτυρήθηκε και καταδίκασε σε διάφορες χώρες το γεγονός. Η άσκησηέχει στόχο να ενδυναμωθεί η στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε αυτή την περιοχή και με ένα ιδιαίτερο τρόπο να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης της Γιουγκοσλαβίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ