Σάββατο 19 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΕ - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Κοντά στους απολυμένους μουσικούς

Eurokinissi

Την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους απολυθέντες μουσικούς του Δήμου της Αθήνας εκφράζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), σημειώνοντας ότι οι απολύσεις αυτές είναι η «συνέχεια της ίδιας πολιτικής, που καταργεί το 8ωρο, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα δημοκρατικά δικαιώματα, που δημιουργεί ανεργία, πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι η πολιτική της ΕΕ, που με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που ψήφισαν κυβέρνηση - ΝΔ και ΣΥΝ, επιδιώκουν να γυρίσουν τους εργαζόμενους στο Μεσαίωνα». Ταυτόχρονα, επισημαίνει και τις ευθύνες των πλειοψηφιών του συνδικαλιστικού κινήματος ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, που βάζουν πλάτη και στηρίζουν τις παραπάνω αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές.

Θυμίζουμε ότι ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Εργαζομένων Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθήνας, παίζοντας καθημερινά (11-13 το μεσημέρι και 7 - 10 το βράδυ) έξω από το Δημαρχείο μουσική, διαμαρτύρονται για την «αυθαίρετη και δικτατορική απόφαση του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων», το οποίο σε μια νύχτα και χωρίς ενημέρωση, με οριακή πλειοψηφία (έξι προς πέντε), αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου, στα οποία πάνω από επτά χρόνια οι μουσικοί - χορωδοί εργάζονται καθημερινά. Με προσχήματα, προφάσεις, διαστρέβλωση της αλήθειας, με αναληθή επιχειρήματα, η νέα Δημοτική Αρχή δείχνει τις πραγματικές της προθέσεις.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των μουσικών εξέφρασε, επίσης, ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» σε δήλωσή του μετά το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Σημείωσε: «Εμείς σε τρεις συνεδριάσεις βάλαμε το ζήτημα των μουσικών. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι θα τεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο στις 30 του μήνα. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι ανασφάλιστος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα. Οι μουσικοί παράγουν σημαντική τέχνη και τιμούνται ξεχωριστά. Οι εργάτες του χεριού και του πνεύματος μπορούν και συμβαδίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ