Σάββατο 19 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Τηλεφονικός θάλαμος»

Με επίκεντρο έναν τηλεφωνικό θάλαμο στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το «Phone Booth» αφηγείται την ιστορία του Σταν Σέπαρντ, ενός συμβούλου ΜΜΕ που παγιδεύτηκε όταν άκουσε από την άλλη άκρη της γραμμής κάποιον (έναν ελεύθερο σκοπευτή) να του λέει ότι θα τον πυροβολήσει αν τον κλείσει.

Μια ξαφνική και συγκλονιστική πράξη βίας κοντά στο θάλαμο τραβά την προσοχή της Αστυνομίας, η οποία καταφθάνει με τη συνοδεία ενός μικρού στρατού ακροβολιστών. Πιστεύουν ότι ο Σταν είναι αυτός που κρατά όπλο και αποτελεί κίνδυνο και όχι ο αθέατος δολοφόνος, την ύπαρξη του οποίου δε γνωρίζουν.

Καθώς ο χρόνος περνά, ο Σταν παίζει κορόνα γράμματα τη ζωή του, ο άγνωστος τον έχει αφήσει συναισθηματικά γυμνό. Τα ψέματά του, οι μισοαλήθειες του, οι εσκεμμένες ασάφειές του δεν έχουν πλέον καμιά αξία. Πρέπει με κάθε τρόπο να βγει απ' τον τηλεφωνικό θάλαμο.

Θρίλερ χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, που θα το έκανε να ξεχωρίσει. Αν και η αρχική ιδέα με τον τηλεφωνικό θάλαμο κρύβει κάποια ιδιαιτερότητα, τα υπόλοιπα στοιχεία είναι συνηθισμένες φόρμες και δοκιμασμένες συνταγές για να φέρει τα λεφτά του πίσω...

Σεναριακά έχει πολλές τρύπες, αφού αφήνει καταστάσεις εκτεθειμένες και φτάνει στα άκρα χωρίς λόγο. Δημιουργείται μια βαβούρα με αποτέλεσμα να χάνεις το στόχο και τις δράσεις του πρωταγωνιστή. Αν υπάρχει κάτι θετικό στην ταινία είναι η προσπάθεια του Κίφερ Σάδερλαντ να χτίσει έναν ήρωα βασισμένο πάνω στη φωνή του...

Ο «Τηλεφονικός θάλαμος» είναι ένα από εκείνα τα «παιδικά» θρίλερ, που έχουμε δει αρκετές φορές και τα ξεχνάμε αμέσως... Σπατάλη χρόνου χωρίς λόγο.

«Phone Booth». Θρίλερ αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ. Με τους: Κολίν Φάρελ - Φόρεστ Γουίτακερ - Κέιτι Χολμς - Ράντα Μίτσελ - Κίφερ Σάδερλαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ