Σάββατο 19 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Συνοδός κυριών»

Ο Μπάρον Τίλερ είναι ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Είναι αποτυχημένος συγγραφέας, ιδιαίτερα μετά το άδοξο τέλος του τελευταίου του μυθιστορήματος. Απογοητευμένος, αλλά και αδυνατώντας να δεχτεί ότι ίσως τελικά δεν ήταν γεννημένος γι' αυτό, θα βρεθεί στο δρόμο του Λούθερ Φοξ.

Ο Φοξ, ο οποίος μάλιστα έχει διαβάσει το βιβλίο του Τίλερ, είναι ένας γοητευτικός και ευγενής Αγγλος που διατηρεί γραφείο συνοδών με την επωνυμία «Ηλύσια Πεδία». Καθήκον του είναι να παρέχει άντρες συνοδούς σε πλούσιες και γοητευτικές κυρίες.

Ο Τίλερ δε δυσκολεύεται να πειστεί να δουλέψει προσωρινά σε αυτό, για να βγάλει κάποια χρήματα.

Σύντομα θα βρεθεί να συνοδεύει τη σύζυγο ενός διάσημου συγγραφέα, ο οποίος γράφει το τελευταίο του βιβλίο. Τον βοηθάει και τότε συνειδητοποιεί ότι μπαίνει σε έναν κόσμο που αδυνατεί να πιστέψει, αλλά πολύ περισσότερο να εξηγήσει.

Ευλύγιστο σενάριο, έξυπνο θέμα με αρκετή δόση αλήθειας για τον κόσμο των «πετυχημένων» και κοινωνικά καταξιωμένων. Δεν καταπιάνεται με τη λαμπερή πλευρά και βάζει σαν επικεφαλής των συναισθημάτων τη θλίψη, τη μοναξιά και τη μισαλλοδοξία...

Συγκίνηση, χαμένα όνειρα και καινούρια ξεκινήματα. Αν και μερικές φορές η «γραφικότητα» ξεχειλίζει απ' την εικόνα, ο Τζορτζ Χικενλούπερ σκηνοθετεί με μέτρο και χιούμορ.

Ο Αντι Γκαρσία σε καλή υποκριτική φόρμα και ο Μικ Τζάγκερ ξεχωρίζει με τον δικό του τρόπο. «Συνοδός κυριών» για ήσυχες βραδιές με απρόβλετο τέλος και αρκετό συναίσθημα.

«The Man From the Elysion Fields». Κοινωνική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκην. Τζορτζ Χικενλούπερ. Με τους: Αντι Γκαρσία - Μικ Τζάγκερ - Τζουλιάνα Μάργκουλις - Ολίβια Γουίλιαμς Τζέιμς Κόμπερν - Αντζέλικα Χιούστον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ