Τρίτη 22 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αγριες μάχες εν ... καιρώ ειρήνης

ΣΠΙΝ ΜΠΟΛΝΤΑΚ - ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Σε σκληρές μάχες με μαχητές που επιτέθηκαν σε εφοδιοπομπή ενεπλάκησαν το Σάββατο οι αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Αφγανιστάν, εκπρόσωπος των οποίων υποστήριξε ότι σκότωσαν «τουλάχιστον 24» εξ αυτών.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν, κοντά στο Σπιν Μπολντάκ, όταν «άγνωστοι» μαχητές επιτέθηκαν σε εφοδιοπομπή, οι Αμερικανοί κάλεσαν αεροπορική υποστήριξη και ελικόπτερα «AH-64 Απάτσι» σάρωσαν την περιοχή. Συνολικά, από τα πυρά των δυνάμεων συνοδείας και τους βομβαρδισμούς από τον αέρα, σκοτώθηκαν 22 έως 24 από τους επιτιθέμενους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, δεν υπήρξαν απώλειες από αμερικανικής πλευράς.

Πέρα, όμως, από την ένοπλη βία, ζωές στο Αφγανιστάν κοστίζουν και οι νάρκες. Αφγανός εργαζόμενος σκοτώθηκε το Σάββατο, όταν μια νάρκη εξερράγη δυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ, ενώ ένας δεύτερος τραυματίστηκε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το Αφγανιστάν είναι η πλέον ναρκοθετημένη χώρα στον κόσμο: Στο έδαφός της βρίσκονται έως και 7 εκατομμύρια νάρκες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ