Τετάρτη 23 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΣΟ
Θα θυμόμαστε την πολύχρονη δράση του Debkumar Ganguli

Τα βαθιά συλλυπητήρια στην εργατική τάξη της Ινδίας και στην οικογένεια του Ινδού συνδικαλιστή αγωνιστή Debkumar Ganguli (αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ) που πέθανε στις 19 Ιούλη σε νοσοκομείο της Καλκούτας, ύστερα από παρατεταμένη ασθένεια, εκφράζει με ανακοίνωσή το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Ο Debkumar Ganguli, όπως σημειώνει το Γραφείο της ΠΣΟ, εργάτης στο λιμάνι της Καλκούτας, αφιέρωσε τη ζωή του στο συνδικαλιστικό κίνημα των λιμενεργατών και την περίοδο 1969 - 1984 ήταν ο επικεφαλής των Συνδικάτων των εργαζομένων στα λιμάνια και στην αλιεία της Ινδίας. Ηταν μέχρι το θάνατό του, επικεφαλής του Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ Ασίας - Ειρηνικού.

Η πολύχρονη δράση του, καταλήγει, η συνέπεια και η αγωνιστικότητά του, το ταξικό του κριτήριο και η αταλάντευτη στάση στην αναγκαιότητα να συνεχίζει και να δυναμώνει η ΠΣΟ την παρουσία και τη δράση της, τον ανέδειξαν σε μια ξεχωριστή φυσιογνωμία του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης θα θυμάται τη δράση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ