Πέμπτη 24 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
«Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος Τούρκων κομμουνιστών»

Μήνυμα διαμαρτυρίας του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα

Ανταποκρινόμενο στην επιστολή του ΚΚ Τουρκίας, σχετικά με τις συλλήψεις και διώξεις σε βάρος μελών του, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αφορμή την επέτειο της δολοφονικής επίθεσης των ισλαμιστών, πριν 10 χρόνια, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 37 προοδευτικούς διανοούμενους, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε το παρακάτω μήνυμα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα:

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη σύλληψη και τις βιαιότητες των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των Μπ. Ατιτζί, Τ. Ούνλουτουρκ, Ο. Σαλντούζ, Μ. Τζουλχαογκλουγκίλ, όπως ενημερωθήκαμε από το ΚΚ Τουρκίας. Καταγγέλλουμε την αστυνομική επιχείρηση στην πόλη Καρς στις 2 του Ιούλη, ενάντια σε μέλη και οπαδούς του ΚΚΤ, που είχαν συγκεντρωθεί με αφορμή την επέτειο των τραγικών γεγονότων που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 37 προοδευτικούς διανοούμενους, πριν από 10 χρόνια στην πόλη Σίβας.

»Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απροκάλυπτη αστυνομική βία, που αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στις δυνάμεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού και της αντίδρασης. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης των κατηγορούμενων, όπως και για την ωμή παραβίαση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

»Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, την αναστολή των δικαστικών και των άλλων διώξεων σε βάρος τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ