Παρασκευή 25 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες

Εργαζόμενη άρχισε απεργία πείνας έξω από το δημαρχείο

Η Σοφία Σαβαΐδου έξω από το δημαρχείο Περιστερίου
Η Σοφία Σαβαΐδου έξω από το δημαρχείο Περιστερίου
Απεγνωσμένοι, αγανακτισμένοι και στα όρια της εξαθλίωσης βρίσκονται οι περίπου 180 εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου που έχουν προσληφθεί μέσω των περιβόητων Τοπικών Συμφωνών Απασχόλησης στις δημοτικές επιχειρήσεις και εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκονται απλήρωτοι. Μάλιστα, από προχτές μια εργαζόμενη απελπισμένη πλέον ξεκίνησε απεργία πείνας έξω ακριβώς από το δημαρχείο. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι - όπως χιλιάδες ακόμα άλλοι συμβασιούχοι σε δήμους - είναι θύματα της πολιτικής και της προηγούμενης και της νυν δημοτικής αρχής, που εφαρμόζουν κατά γράμμα μέσω των ΟΤΑ τις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ. Βιώνουν έτσι ένα καθεστώς ομηρίας, ελαστικής εργασίας και ρουσφετολογικών συμφερόντων κάτω από την ανάγκη τους για εργασία και επιβίωση.

Οι εργαζόμενοι, μέσω των προγραμμάτων των ΤΣΑ βρέθηκαν στις δημοτικές επιχειρήσεις (Τεχνικής και Πολιτισμού) του δήμου για να καλύψουν όμως πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αφού εργάζονται εδώ και 3,5 χρόνια κανονικά σε διάφορες υπηρεσίες. Στο τέλος του 2002, όταν τελείωσαν τα προγράμματα των ΤΣΑ, υπέγραψαν συμβάσεις πρόσληψης. Η κανούρια δημοτική αρχή του δημάρχου Α. Παχατουρίδη όμως πριν από τέσσερις μήνες πρόβαλε προβλήματα στην πληρωμή τους, επικαλούμενη την άσχημη οικονομική κατάσταση του δήμου.

Αν και ο υπουργός Εσωτερικών έχει υποσχεθεί οικονομική επιχορήγηση στο δήμο γι' αυτούς, αν και η δημοτική αρχή έχει πάρει έξι δάνεια μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Οι λογαριασμοί, τα δάνεια και τα γραμμάτια συσσωρεύονται, ενώ ήδη σε έναν εργαζόμενο έφτασε χαρτί κατάσχεσης του σπιτιού του. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι και η κατάσταση της Σοφίας Σαβαΐδου που κάνει απεργία πείνας, αφού, όπως μας ανέφερε, «έτσι κι αλλιώς δεν έχω να φάω». Χωρισμένη και σεισμοπαθής μένει σε κοντέινερ από τα οποία σε τρεις μήνες θα τη διώξουν. «Εφτασα στα όριά μου, δεν αντέχω άλλο» μας είπε.

Στο πλευρό των εργαζομένων που ήταν συγκεντρωμένοι χτες έξω από το δημαρχείο βρέθηκε και ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» (ΠΑΣΥ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ