Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «αυτοκτονία» του Ντ. Κέλι

Συνεχίζει να συγκλονίζει τη Μ. Βρετανία η υπόθεση του θανάτου του Ντέιβιντ Κέλι. Οχι μόνο, γιατί έφερε ακόμη περισσότερο έντονα στο προσκήνιο την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης στον εγκληματικό πόλεμο του Ιράκ, αλλά και γιατί οι συνθήκες του θανάτου του είναι άκρως περίεργες. Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές, βέβαια, επιμένουν στην εκδοχή της αυτοκτονίας, αλλά μια σειρά γεγονότα, που έρχονται στη δημοσιότητα, θέτουν σοβαρά ερωτήματα. Ορισμένα απ' αυτά είναι τα παρακάτω:

Το προηγούμενο βράδυ ο Ντ. Κέλι είχε συναντηθεί με στενό του φίλο και έδειχνε να περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή του στη Βαγδάτη και την ανάληψη ξανά των καθηκόντων του, ως επιθεωρητής όπλων, μετέδωσε το «Κανάλι 4».

Η εφημερίδα «Ομπσέρβερ» αναφέρει τις δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα, ενός γεωργού της περιοχής που τον είδε ελάχιστη ώρα πριν την αυτοκτονία. Σύμφωνα με αυτές, ο Ντ. Κέλι ήταν καλά, ενώ κατά τη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας τους ήταν χαρούμενος και χαμογελούσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο «Σκάι Νιουζ» αναφέρει δηλώσεις του στενού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός του, σύμφωνα με τις οποίες, ο Κέλι είχε αιτιολογήσει τη μετακόμισή του στην ευρύτερη περιοχή της Οξφόρδης, για λόγους «ασφάλειας», δίνοντας μια γενικότερη αίσθηση ότι ένιωθε κινδύνους και απειλές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ