Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η σκυταλοδρομία

«Γενικά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας είναι ικανοποιητικό. Παρά ταύτα, ο δρόμος είναι μακρύς. Εχω επανειλημμένα πει ότι συμμετέχουμε σε μια σκυταλοδρομία. Εχουμε τώρα τη σκυτάλη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να την παραδώσουμε σε κάποιον άλλο, που ελπίζουμε ότι μπορεί να τρέξει και γρηγορότερα. Αλλά είναι μία σκυταλοδρομία που δεν έχει τερματισμό».

Τα παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή, μετά την έξοδό του απ' το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έγινε πολύωρη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Κι όταν ο υπουργός ρωτήθηκε σε ποιον θα παραδώσει τη σκυτάλη, απάντησε: «Στον επόμενο, όποιος κι αν είναι αυτός».

Οι δημοσιογράφοι, βέβαια, άρχισαν να ρωτούν επίμονα τι εννοεί και, λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητό του, ο Κ. Στεφανής είπε ότι δεν έχει την πρόθεση να παραδώσει τη σκυτάλη.

Πάντως, είτε το δεξί, είτε το αριστερό χέρι του δικομματισμού κρατήσει τη σκυτάλη, η Υγεία και η Πρόνοια θα κινηθούν στο δρόμο των περικοπών και της παραπέρα άγριας εμπορευματοποίησης, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ