Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Τηλεόραση
Εκδίκηση εκτός ορίων

Ο Κλιντ Ιστγουντ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Εκδικητής εκτός νόμου»
Ο Κλιντ Ιστγουντ πρωταγωνιστεί στην ταινία «Εκδικητής εκτός νόμου»
Ενα πολύ ενδιαφέρον γουέστερν, που παρουσιάζει μια άλλη πλευρά της Αγριας Δύσης, ξεχωρίζει σήμερα το βράδυ. «Εκδικητής εκτός νόμου», σε σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ. Ενα από τα καλύτερα γουέστερν με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ιστγουντ γύρω από το τέλος μιας εποχής της Αγριας Δύσης που ήρθε μαζί με τη λήξη του Εμφυλίου. Ενας αγρότης του Μιζούρι, ο Τζόσι Γουέιλς, εξωθείται στην παρανομία, όταν οι Βόρειοι σφαγιάζουν την οικογένειά του. Ο φιλήσυχος άποικος περνάει εξ ανάγκης στην άλλη πλευρά της στρατοκρατούμενης πλέον Αγριας Δύσης και συμμαχεί με τον Ινδιάνο που μέχρι χθες τον θεωρούσε «άγριο». Πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ιστγουντ, Σάντρα Λοκ, Τζον Βέρνον (ΑΝΤΕΝΝΑ, 01.30).

«Νοκ άουτ», σε σκηνοθεσία Παύλου Τάσιου. Ενας απογοητευμένος από τη ζωή του νέος με τάσεις περιθωριοποίησης ξεφεύγει από την κατάθλιψη και αρχίζει να βλέπει με αισιοδοξία τη ζωή, μετά από μια φάρσα των φίλων του, που τον πείθουν ότι αποτελεί στόχο μιας εταιρίας δολοφόνων. Τη μουσική της ταινίας έχει γράψει ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Η ταινία απέσπασε τέσσερα βραβεία (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, ερμηνείας α` και β` ανδρικού ρόλου: Γιώργος Κιμούλης και Φάνης Χηνάς) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1986. Δύο κρατικά βραβεία 1986 (μοντάζ και β` ανδρικού ρόλου: Φάνης Χηνάς) και διάκριση ταινίας μεγάλου μήκους. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Κώστας Αρζόγλου, Φάνης Χηνάς, Κατερίνα Ραζέλου, Ελένη Ράντου (ΝΕΤ, 23.00).

«Διαζύγιο με προθεσμία», σε σκηνοθεσία Νόρμαν Τζούισον. Ο Ρίτσαρντ Μπάμπσον και η Πόλα Μακάλεν, συνάδελφοι συμβολαιογράφοι και εραστές, αποφασίζουν τελικά να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Παραδόξως, όμως, η σχέση τους θα αρχίσει να παίρνει την κατιούσα από τη στιγμή που θα παντρευτούν. Και οι δύο θα συνειδητοποιήσουν πως η συμβίωση δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση... Σπιρτόζικη ρομαντική κομεντί καταστάσεων, σκηνοθετημένη από τον ταλαντούχο Νόρμαν Τζούισον. Πρωταγωνιστούν: Μπαρτ Ρέινολντς, Γκόλντι Χόουν, Κίναν Γουίν, Τζέσικα Τάντι, Μπάρναρντ Χιούζις, Ρον Σίλβερ (STAR, 23.00).

«Εν ονόματι του Πατρός», σε σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο. Ο Αντζελο, γόνος μιας αστικής αυστηρής οικογένειας, «στέλνεται» να φοιτήσει σε ένα καθολικό σχολείο της Ιταλίας, το 1958, όπου θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα τάξη πραγμάτων. Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τις αναχρονιστικές μεθόδους διδασκαλίας, ο Αντζελο χρησιμοποιεί μια αριστερή φρασεολογία που μέσα της κρύβει μια τεχνοκρατική και κρυπτο-φασιστική ιδεολογία, για να επιβάλει μια νέα τάξη πραγμάτων, βοηθούμενος από μια παράλληλη εξέγερση του υπηρετικού προσωπικού, που συμβολίζει φυσικά το προλεταριάτο. Μια συγκλονιστική πολιτική αλληγορία πάνω στους θεσμούς της εκπαίδευσης, της καθολικής εκκλησίας, αλλά και της οικογένειας, που καθιέρωσε τον Μπελόκιο στο χώρο των νέων ελπίδων του ιταλικού κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν: Ιβ Μπενετόν, Ρενάτο Σκάρπα, Λου Καστέλ, Λάουρα Μπέτι, Αλντο Σάσι, Ιβάν Αντζέλι, Πιέρο Βίντα (ΕΤ-3, 00.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ