Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη

Αισιόδοξοι εμφανίζονται Τσάρτας, Γεωργάτος και Ζαγοράκης για τις αναμετρήσεις με τους Ελβετούς

Sportidea

Αισιόδοξοι εμφανίζονται Τσάρτας, Γεωργάτος και Ζαγοράκης για τις αναμετρήσεις με τους Ελβετούς
Ούτε κρύο ούτε ζέστη δε δημιούργησε στην ΑΕΚ το όνομα της αντιπάλου στον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενωση καλείται να αντιμετωπίσει την ελβετική Γκρασχόπερς, προκειμένου έτσι να πετύχει το στόχο της που είναι φυσικά η πρόκριση στους ομίλους της φετινής διοργάνωσης. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα δώσει το πρώτο ματς επί ελβετικού εδάφους στις 12 ή 13 Αυγούστου, ενώ θα δώσει τη ρεβάνς στο γήπεδο της Λεωφόρου στις 26 ή 27 του μήνα. Οι «Ακρίδες» σίγουρα δεν είναι και ο αντίπαλος με τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να κάνουν από τώρα όνειρα πρόκρισης, αλλά από την άλλη δεν είναι και το μεγάλο όνομα. Μάλιστα η ελβετική ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν θεωρείται αποδυναμωμένη, αφού έφυγαν οι Ρικάρντο Καμπάνιας (Γκιγκάμπ) και Μπαρίχο. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα έχει δυο ήττες στις ισάριθμες αγωνιστικές. Σημειώνεται ότι η ελβετική ομάδα είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Ελλάδα, αφού πέρσι αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο Β` γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου αποκλείστηκε. Συνολικά, οι Ελβετοί έχουν βρεθεί τέσσερις φορές στο δρόμο ελληνικών ομάδων, δύο κόντρα στον Παναθηναϊκό και ισάριθμες κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αισιοδοξία στο «Δικέφαλο»

Στις τάξεις πάντως του «Δικεφάλου» επικράτησε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης της ΟΥΕΦΑ συγκρατημένη αισιοδοξία και οι περισσότεροι παίκτες συγκλίνουν στην άποψη ότι τα πάντα εξαρτώνται από τους ίδιους. Ο Κώστας Κατσουράνης μάλιστα επισήμανε ότι το μόνο που δε χρειάζεται είναι εφησυχασμός: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσουμε. Είδαμε και πέρσι, στα ματς με τον ΠΑΟΚ, ότι η Γκρασχόπερς είναι μία αξιόλογη ομάδα. Προσωπικά, δίνω πιθανότητες 50-50 για την πρόκριση. Πρέπει να δουλέψουμε και να είμαστε σοβαροί για να τα καταφέρουμε». Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Βασίλης Τσάρτας. «Από την κλήρωση τα θετικά είναι δύο για μας. Το πρώτο ότι αποφύγαμε άλλες πιο δυνατές ομάδες που θα μας δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα, ενώ το δεύτερο ότι ο επαναληπτικός θα γίνει στην Ελλάδα. Δε χρειάζονται πολλά λόγια και υπεροψίες. Εγώ από την πλευρά μου σέβομαι κάθε αντίπαλο. Νομίζω ότι η καλή ΑΕΚ θα προκριθεί στους ομίλους και έχει πολλές δυνατότητες». Από την πλευρά του Γρηγόρης Γεωργάτος μπορεί να μη γνωρίζει την αντίπαλο της ομάδας του, η καλή ΑΕΚ όμως μπορεί να την ξεπεράσει.

  • Οι αναμετρήσεις Αούστρια Βιέννης - Σέλτικ, Λάτσιο - Μπενφίκα, κλέβουν την παράσταση από άποψη ενδιαφέροντος στον προκριματικό γύρο. Αναλυτικά τα υπόλοιπα ζευγάρια: Ρόζενμποργκ ή Μποέμιανς - Λα Κορούνια, Παρτιζάν ή Τζουργκάρντεν - Νιούκαστλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή Βαρντάρ - Σπάρτα Πράγας, ΜΤΚ ή Ελσίνκι - Σέλτικ ή Κάουνας, Ρέιντζερς -Κοπεγχάγη ή Σλιέμα, Μπριζ - Ντόρτμουντ, Σαχτιόρ ή Σερίφ -Λοκομοτίβ Μόσχας, Διναμό Κιέβου - Μάριμπορ ή Διναμό Ζάγκρεμπ, Ρόζενμποργκ ή Μποέμιανς - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Γκρασχόπερς - ΑΕΚ, Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Ζίλινα -Τσέλσι, Θέλτα - Λεοτάρ ή Σλάβια Πράγας, Παρτιζάν ή Τζουργκάρντεν - Νιούκαστλ, Γαλατάσαραϊ - Πιούνικ ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ραπίντ Βουκουρεστίου ή Αντερλεχτ - Βίσλα Κρακοβίας ή Ομόνοια, Τίρανα ή Γκράτσερ - Αγιαξ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ