Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Πείσμα για μετάλλιο

Με νωπές τις μνήμες από τη μεγάλη εμφάνιση της Πέμπτης κόντρα στην Ουγγαρία, με κάποια πικρία για τον αποκλεισμό από τον τελικό, αλλά και αισιοδοξία ότι το μετάλλιο μπορεί τελικά να έρθει στη χώρα μας, η εθνική ανδρών συμμετέχει σήμερα στο μικρό τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την εθνική Γιουγκοσλαβίας (22.00, ΕΤ-1) με στόχο να ανέβει στο βάθρο της διοργάνωσης, που αν συμβεί θα είναι η πρώτη φορά σε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Παρ' όλα αυτά, η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας είναι εξίσου σημαντική, αφού για πρώτη φορά μπαίνει στην τετράδα, ενώ έχει ήδη αποκλείσει σπουδαίες δυνάμεις του χώρου της υδατοσφαίρισης, όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ, ενώ παράλληλα μάζεψε αρκετές εμπειρίες ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Αλλωστε σε αυτό το τελευταίο έδωσε έμφαση και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάντρο Καμπάνια. «Αποδείξαμε ότι είμαστε μέσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Για πρώτη φορά βρισκόμαστε στους τέσσερις μιας παγκόσμιας διοργάνωσης και βρεθήκαμε πολύ κοντά στον τελικό. Αυτό που στείλαμε ως Εθνική ομάδα δεν ήταν απλά ένα μήνυμα. Ηταν ένα... γράμμα προς όλους! Η ομάδα βγήκε πιο δυνατή από όλα τα παιχνίδια που έδωσε, είτε τα κερδίσαμε, είτε όχι. Τώρα μας υπολογίζουν όλοι. Προσωπικός μου στόχος είναι να χτίσω μια ομάδα με όλη της σημασίας της έννοιας "Εθνική ομάδα". Ολοι όσοι βρίσκονται κοντά σε αυτή την ομάδα σκέφτονται έτσι. Γιατί πολύ απλά, είμαστε η Εθνική ομάδα».

Οσο για το σημερινό παιχνίδι ο Ιταλός τεχνικός το χαρακτήρισε σημαντικό για πολλούς λόγους: «Είναι ένα σημαντικό ματς για εμάς, αλλά παράλληλα και πάρα πολύ δύσκολο και δυνατό παιχνίδι. Μπορεί οι αντίπαλοί μας να έχουν τρεις σημαντικές ελλείψεις, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είναι μια υπερδύναμη του παγκόσμιου πόλο. Πρέπει να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε και κυρίως να προετοιμαστούμε ψυχολογικά γι' αυτόν το μικρό τελικό. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το μετάλλιο. Αλλά και πάλι, πρέπει να βγούμε δυνατοί μέσα από την πισίνα. Ακόμη κι αν δεν έρθει η τρίτη θέση και το μετάλλιο. Γιατί τώρα οι πάντες όχι απλά μας υπολογίζουν ως μια καλή ομάδα, αλλά μας φοβούνται».

  • Την πρώτη θέση στον κόσμο θα διεκδικήσουν Ιταλία και Ουγγαρία, που μετέχουν στο μεγάλο τελικό του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (23.30).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ