Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ - TEMAGON
Απολύει για να ελκύσει αγοραστές

Συνεχείς απολύσεις πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η εταιρία ΤΕΜΑGΟΝ, θυγατρική του ΟΤΕ, η οποία παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικές για την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΕ (ΕΣΚ - ΟΤΕ).

Η διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρίας επικαλείται οικονομικά προβλήματα, τα οποία όμως δε δικαιολογούνται, αφού για το 2002 τα έσοδά της ήταν 9,6 εκατομμύρια ευρώ και τα προ φόρων κέρδη της 0,3 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα πρόσφατα η επιχείρηση σε φυλλάδιό της προδιαγράφει το μέλλον της ευοίωνο, ενώ ταυτόχρονα διαχέει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, ότι δεν έχει δουλιές και άλλα τέτοια, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για μαζικότερες ίσως απολύσεις.

«Η αλήθεια - τονίζει η ΕΣΚ/ΟΤΕ - είναι άλλη. Οι απολύσεις γίνονται για να μειωθεί το προσωπικό, να αυξηθεί η κερδοφορία της εταιρίας και να γίνει έτσι πιο ελκυστική στην προοπτική εξαγοράς της, (ήδη έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον τράπεζες). Για άλλη μια φορά αποδείχνεται ότι οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα της κρίσης και των "παιχνιδιών" που παίζει το μεγάλο κεφάλαιο με τις αλληλοεξαγορές, συγχωνεύσεις και άλλες ανακατατάξεις που κάνει».

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ υπογραμμίζει επίσης ότι «σαφείς ευθύνες για την εξέλιξη αυτή έχει και η διοίκηση του ΟΤΕ, που ελέγχει τον όμιλο και προωθεί την επιλογή της εκχώρησης της εταιρίας σε άλλους, αλλά και η ηγεσία της ΟΜΕ/ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΣ) που δεν αντέδρασε και αποδέχτηκε την εφαρμογή ελαστικών εργασιακών σχέσεων στις θυγατρικές του ΟΤΕ, αφήνοντας τους εργαζόμενους εύκολη λεία στις αντεργατικές επιλογές των εργοδοτών».

Καλεί τους εργαζόμενους συσπειρωθούν και ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να αγωνιστούν κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΝΔ, ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία. Να παλέψουν για μια πολιτική προς όφελός τους που εξασφαλίζει: Μόνιμη σταθερή εργασία. Μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων. Ασφάλιση δημόσια, κοινωνική, υγεία και περίθαλψη δωρεάν για όλους, σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και στο 80% του τελευταίου μισθού. 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ