Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αναζωπυρώνεται το αυτονομιστικό;

ΚΟΣΟΒΣΚΑ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ.--

Δύο υπόπτους συνέλαβε χτες η UNMIK, η «αστυνομική δύναμη του ΟΗΕ» στο Κοσσυφοπέδιο, για την επίθεση με δύο χειροβομβίδες - που αρχικά πίστευε ότι έγινε εναντίον τμήματός της, αλλά στη συνέχεια εκτίμησε ότι είχε στόχο έναν πολίτη που δεν κατονόμασε. Η επίθεση κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου και τραυμάτισε ακόμη πέντε άτομα, τα δύο σοβαρά, το απόγευμα της Παρασκευής.

«Το άτομο δεν ήταν αστυνομικός», δήλωσε ο τοπικός επικεφαλής της αστυνομίας, Μπάρι Πόλιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι πιθανώς πρόκειται για «εγκληματική ενέργεια». Η επίθεση έγινε στο κατοικούμενο κυρίως από Αλβανούς νότιο τμήμα της Μιτροβίτσα, σύμφωνα με την UNMIK, και ήρθε παρά τα «αυξημένα μέτρα ασφαλείας» που υποτίθεται ότι έχουν επιβληθεί στην πρωτεύουσα της επαρχίας από το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν σε δύο ταυτόχρονες ενέργειες, «άγνωστοι» έριξαν ρουκέτα σε δικαστικό μέγαρο και η έκρηξη ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού προκάλεσε ζημιές σε αστυνομικό όχημα.

Τα ΜΜΕ της Σερβίας-Μαυροβουνίου εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργειες σε αντίποινα για τις καταδίκες πρώην ανταρτών του UCK, η βαρύτερη εκ των οποίων - 17 χρόνια κάθειρξη - επιδικάστηκε σε βάρος του Ρουστέμ Μουσταφά, διοικητή μονάδας της οργάνωσης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τους φόνους πέντε ομοεθνών του.

Προχτές βράδυ η αστυνομία κατέστρεψε ένα φορητό ρουκετοβόλο που βρέθηκε στο Λίπιανε, 25 χλμ. νοτίως της Πρίστινα, ενώ άγνωστοι είχαν ρίξει την Τετάρτη χειροβομβίδα εναντίον ενός πολίτη στη Βίτινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ