Κυριακή 27 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτη ταινία από την ΕΤ-3

Επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα προς το διευθυντή του κρατικού καναλιού

Επιστολή προς το διευθυντή της ΕΤ-3 έστειλε ο ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, με την οποία διαμαρτύρεται για την προβολή από το κρατικό κανάλι, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, της αντικομμουνιστικής ταινίας «Τα παιδιά της επανάστασης». Στην επιστολή του στελέχους του ΚΚΕ αναφέρονται, συγκεκριμένα, τα παρακάτω:

«Κύριε Διευθυντά,

Χθες (σ.σ. την περασμένη Τετάρτη) βράδυ (23/7/2003) παρακολούθησα στην ΕΤ-3 την "ταινία" "Τα παιδιά της επανάστασης". Δεν ξέρω αν την είδατε χτες, ή πριν προβληθεί, ή αν δεν την είδατε καθόλου. Δεν ξέρω επίσης με ποια διαδικασία και από ποιον επιλέγονται οι ταινίες που προβάλλονται στην κρατική (δηλ. στη χρηματοδοτούμενη από τους εργαζόμενους) ΕΤ-3.

Αυτό όμως που μπορώ να βεβαιώσω είναι ότι αυτό το έκτρωμα που απασχόλησε 1 ώρα και 45 λεπτά από το χρόνο του καναλιού, κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες και που προαναγγέλθηκε στον Τύπο ως μία "από τις πολύ καλές πολιτικές σάτιρες του ιδιαίτερα γόνιμου τα τελευταία χρόνια αυστραλέζικου κινηματογράφου" (το «Βήμα», 23/07/2003), δεν έχει σχέση με πολιτική σάτιρα. Είναι αποκύημα της πιο αρρωστημένης φαντασίας διεστραμμένων μυαλών, που ίσως στην Αυστραλία του καπιταλιστικού μονολόγου, της σε βάθος πλύσης εγκεφάλου και της μαζικής αποχαύνωσης να μπορεί να προβάλλεται, αλλά δεν μπορεί να γίνεται αυτό στη χώρα μας.

Στο κατασκεύασμα αυτό καθυβρίζεται με τον χυδαιότερο τρόπο, ακόμα και από τον υποτιθέμενο γιο του (η χυδαία ύβρις δεν έχει σχέση με τη σάτιρα) ο Στάλιν, του οποίου ο καθοριστικός ρόλος, τουλάχιστον στην απαλλαγή της ανθρωπότητας από το ναζιστικοφασιστικό τέρας, αναγνωρίζεται και από τους πιο δηλωμένους αντιπάλους του. Γίνεται προσπάθεια γελοιοποίησης και εξευτελισμού των ωραιότερων ιδανικών και αξιών της ανθρώπινης ύπαρξης, των ιδανικών του κομμουνισμού και των φορέων τους.

Πρόκειται για μια αθλιότητα, ένα λίβελο που η προβολή του σε ελληνικό, και μάλιστα κρατικό κανάλι, αποτελεί όχι απλώς υποτίμηση της νοημοσύνης αλλά και βαρύτατη προσβολή των τηλεθεατών. Ακόμη και αυτών που δε συμφωνούν με τους κομμουνιστές.

Ολα τα παραπάνω τα αναφέρω, όχι γιατί έχω αυταπάτες ως προς το ρόλο και την αποστολή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ στην υπεράσπιση της ιδεολογίας της άρχουσας τάξης και της καταπολέμησης της πιο επικίνδυνης για την ύπαρξή της, μαρξιστικής - λενινιστικής ιδεολογίας, της κομμουνιστικής. Αυτά είναι γνωστά. Τα λέω γιατί δεν ανέχομαι να πληρώνω για να με φτύνουν και γιατί στην ΕΤ-3 έχω δει αξιόλογες εκπομπές και προβολές.

Από την άλλη σκέφτηκα το ότι νιώθουν την ανάγκη να εξαπολύουν τέτοιες επιθέσεις κατά των ιδεών του κομμουνισμού σημαίνει ότι μένει πάντα ζωντανό το "φάντασμα του κομμουνισμού" πάνω από τα κεφάλια των βάρβαρων μεγαλοκαρχαριών. Αυτό το φάντασμα του Κομμουνιστικού Μανιφέστου φοβούνται και καταφεύγουν και στη λάσπη του "γόνιμου" αυστραλέζικου κινηματογράφου.

Τι λέτε κύριε Διευθυντά;

Στρατής Κόρακας

Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ