Κυριακή 27 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση κατά 12% των καθαρών κερδών στο πρώτο εξάμηνο λόγω της μείωσης της ζήτησης, ιδιαίτερα στη γαλλική αγορά αυτοκινήτου, ανακοίνωσε πρόσφατα η υπ' αριθμόν δύο ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία «PSA Peugeot Citroen». Παράλληλα, αναθεώρησε προς τα κάτω το στόχο που είχε θέσει ως προς τα περιθώρια κέρδους μέσα στο 2003. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 869 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπονταν κέρδη ύψους 895 εκατομμυρίων ευρώ. Τα περιθώρια κέρδους στη μονάδα αυτοκινήτων συρρικνώθηκαν σε 3,7% από 5,2%, ενώ σε επίπεδο ομίλου μειώθηκαν σε 4,6% από 5,6%.

Καταποντίστηκαν τα κέρδη της «Sony» στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους κατά 98% σε ετήσια βάση, καθώς δέχτηκαν πλήγμα από τη «βουτιά» που σημείωσαν οι πωλήσεις τηλεοράσεων με οθόνες Trinitron και τη μειωμένη ζήτηση για τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών PlayStation 2. Η αύξηση της κερδοφορίας των δραστηριοτήτων στον τομέα ασφαλειών ζωής δε στάθηκε ικανή να εξισορροπήσει την έλλειψη μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών, όπως η ταινία «Spider - Man» πέρυσι, καθώς και τη μείωση των πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών «Vaio» και στερεοφωνικών ηχοσυστημάτων.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 1,12 δισεκατομμύρια γιεν (9,43 εκατομμύρια δολάρια), έναντι κερδών ύψους 57,18 δισεκατομμυρίων γιεν στο πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους χρήσης. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 6,9%.

Τα περιθώρια κέρδους της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρίας ηλεκτρονικών συρρικνώνονται, καθώς η «Sony» αντιμετωπίζει τον ισχυρό ανταγωνισμό στις τιμές από κατασκευαστές στην Κίνα και τη Νότια Κορέα, όπως η «Samsung Electronics».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ