Κυριακή 3 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΒΕΤΙΑ Καθοδικά εξακολούθησε και τον Ιούνη να κινείται ο βασικός δείκτης προοπτικών της ελβετικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά την κατάσταση ύφεσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. O δείκτης, ο οποίος επικεντρώνεται στις πιθανές επιδόσεις της οικονομίας για τους επόμενους έξι έως εννιά μήνες, απαρτίστηκε και πάλι από δυσάρεστα στοιχεία, όπως οι χαμηλές εισαγωγές, η πτώση των λιανικών πωλήσεων και η μείωση των τιμών καταναλωτή. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ινστιτούτο KOF, ο δείκτης διαμορφώθηκε τον Ιούνη στο -1,15, έναντι του αναθεωρημένου προς τα πάνω -1,06 του Μα?ου.

ΙΑΠΩΝΙΑ Συρρίκνωση παρουσίασε η ιαπωνική βιομηχανία το μήνα Ιούνη, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Το γεγονός αποδίδεται στην επιβράδυνση του ρυθμού των εξαγωγών και κυρίως στη χαμηλή ζήτηση για ηλεκτρονικά προϊόντα και αυτοκίνητα. H συρρίκνωση της ιαπωνικής παραγωγής τον Ιούνη αποτελεί πλήγμα στην αισιοδοξία, ότι η δεύτερη μεγάλη οικονομία του κόσμου θα παρουσίαζε σύντομα ανάκαμψη.

ΚΕΡΔΗ BP H BP, η υπ' αριθμόν 2 πετρελαϊκή επιχείρηση της Ευρώπης, ανακοίνωσε χτες ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σημείωσαν άνοδο κατά 42% λόγω της ανοδικής πορείας της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ειδικότερα, τα κέρδη της BP αυξήθηκαν την προαναφερθείσα περίοδο στα 3,12 δισεκατομμύρια δολάρια ή κατά 14 σεντς ανά μετοχή, έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή κατά 10 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, εξαιρουμένων των εφάπαξ ειδικών δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ