Κυριακή 3 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η βδομάδα που πέρασε ήταν μεστή από συζητήσεις και προτάσεις για τον εκλογικό νόμο που η κυβέρνηση προτείνει, για τη συμμετοχή ή όχι στο διάλογο γι' αυτόν. Παράλληλα, έντονος υπήρξε ο δικομματικός καυγάς για το «πόθεν έσχες», ενώ κεντρική θέση στην επικαιρότητα κράτησαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεγελάσει τους άνεργους, με το σχέδιο δράσης για την απασχόληση, τους αγρότες, με τη διημερίδα του κυβερνητικού κόμματος για την ΚΑΠ, τους αιρετούς στην ΤΑ αλλά και όλους τους δημότες, με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, τους στρατιωτικούς, με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Αμυνας για τη διάταξη των στελεχών και τις προαγωγές.

Απαντήσεις σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ σε πολλά από τα θέματα της επικαιρότητας έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας προχτές Παρασκευή στο ραδιόφωνο του «ΦΛΑΣ» και στη δημοσιογράφο Μ. Πυργιώτη.

Η Αλ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν παζαρεύει την απλή αναλογική, τη διεκδικεί χωρίς ανταλλάγματα και εκβιασμούς και επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης κοινής δράσης πολιτικών δυνάμεων, μαζικών φορέων και κοινωνικών κινημάτων με αίτημα τη θεσμοθέτησή της ως πάγιου εκλογικού συστήματος.

Για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο τόνισε πως χρειάζονται πολύ περισσότερα από μέτρα εσωκομματικού ελέγχου. Στηλίτευσε ακόμα την άρνηση της κυβέρνησης να αποδώσει στην ΤΑ όσα της οφείλει, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας. Ενώ ερωτώμενη σχετικά με τις αλλαγές στο στράτευμα εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την αλλαγή του δόγματος των Ενόπλων Δυνάμεων, από αμυντικό σε επιθετικό, συμπληρώνοντας πως οι αλλαγές υπακούουν και στα κριτήρια που τίθενται από το ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ