Τρίτη 5 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφωνίες για λίστα και διπλή κάλπη

Στο 50%, ίσως και παραπάνω, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν οι πληροφορίες που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας το ποσοστό των διαφωνούντων με δύο επίμαχα σημεία του εκλογικού νόμου, της λίστας και της διπλής κάλπης. Οι ίδιες πληροφορίες θεωρούν βέβαιο πως θα υπάρξουν αλλαγές έως και απόσυρση των δύο αυτών σημείων προκειμένου να εξασφαλιστεί η υπερψήφιση του νόμου στη Βουλή.

Αλλαγές οι οποίες θα καταβληθεί προσπάθεια να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα του διαλόγου και αφού θα έχουν προηγηθεί οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, στις οποίες το κυβερνών κόμμα έχει αποθέσει αρκετές ελπίδες για αντιστροφή του αρνητικού σε βάρος του κλίματος. Ο στόχος αυτός είναι άλλωστε πρωταρχικός για το κυβερνών κόμμα στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές και στα πλαίσιά του εντάσσονται και φωνές υπέρ της συσπείρωσης και της ενότητας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να δώσει την εκλογική μάχη χωρίς εσωκομματικούς κλυδωνισμούς.

Επί του παρόντος όμως, εκτός από τους βουλευτές που αντιδρούν στα δύο σημεία του εκλογικού νόμου, υπάρχουν κι εκείνοι που επιμένουν να αντιδρούν στο αίτημα του πρωθυπουργού για κατάθεση των κωδικών των χρηματιστηριακών τους συναλλαγών. Ενώ προχτές ο Σ. Βαλυράκης εξέφρασε γραπτώς τα «παράπονά» του για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έσπευσε να υιοθετήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος. Ταυτόχρονα, οι υπουργοί Εργασίας και Πολιτισμού Δ. Ρέππας και Ε. Βενιζέλος εμφανίστηκαν με την κοινή θέση να προηγηθούν ο διάλογος και οι αλλαγές στη διοικητική διάρθρωση της χώρας, του διαλόγου και των αλλαγών στον εκλογικό νόμο.

Σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή» της Κυριακής ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των αλλαγών στον προτεινόμενο εκλογικό νόμο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν τελικά μια πρόταση δεν περπατάει, δεν είναι κακό μέσα από το διάλογο να αναδειχτούν τα προβλήματα και να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα». Ωστόσο, παρά τις όποιες αλλαγές, αν υπάρξουν, το ζητούμενο για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Χ. Πρωτόπαππα, παραμένει «ο εκλογικός νόμος να δίνει σταθερές κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ