Πέμπτη 7 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Νίκη με... γκρίνια

Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟ ο Σανμαρτεάν

Sportidea

Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟ ο Σανμαρτεάν
Εκ των προτέρων το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού επί ελληνικού εδάφους αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αφ' ενός υπήρχε ενδιαφέρον για τα πρώτα, διά ζώσης, δείγματα γραφής της ομάδας του Ιτζάκ Σουμ και αφετέρου περιέργεια για την πρώτη επαφή του κόσμου με την ομάδα μετά την 11η Μαΐου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς για το «τριφύλλι», οι οπαδοί δεν ξέχασαν εκείνη τη μέρα η οποία είναι το αποκορύφωμα της τελευταία στείρας εφταετίας. Και οι αντιδράσεις - αποδοκιμασίες τους ήταν σε άμεση συνάρτηση με την εμφάνιση της ομάδας. Γκρίζα στο πρώτο μέρος και φωτεινή στο δεύτερο.

Και πώς να παίξουν μπάλα οι παίκτες του Σουμ αφού η απόφαση της διοίκησης του Παναθηναϊκού να αποσύρει τη φανέλα με το «13» εις ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης προς τη Θύρα 13, έγινε ένα ακόμη σημείο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες κάθε άλλο παρά αρμονικές σχέσεις έχουν. Την ώρα λοιπόν που οι τρεις αρχηγοί, Νικοπολίδης, Μπασινάς και Βαζέχα κατευθύνθηκαν προς το πέταλο των οργανωμένων για να πετάξουν τρεις φανέλες (με το 13) στον κόσμο, ακούστηκε πολλάκις το σύνθημα «πάρτε το πρωτάθλημα και φύγετε από δω». Παράλληλα, αναρτήθηκε πανό (με το ίδιο περιεχόμενο) στη Θύρα 13.

Με το ξεκίνημα του αγώνα, και με δεδομένο το φυσιολογικό μούδιασμα του Παναθηναϊκού, οι αποδοκιμασίες έγιναν πιο έντονες και επικεντρώθηκαν στη διοίκηση αλλά και τους παλιούς ποδοσφαιριστές και ειδικά εκείνους (Μπασινάς, Φύσσας, Νικοπολίδης και Κυργιάκος) που αγωνίστηκαν στο περυσινό ματς με τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη. Ο μόνος που γλίτωσε (και ήδη αγωνιζόταν) ήταν ο Σεϊταρίδης που αποθεώθηκε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο εκνευρισμός της κερκίδας και των παικτών υποχώρησε και έδωσε τη θέση του σε ζωηρά χειροκροτήματα στο δεύτερο ημίχρονο. Οχι ότι ο Παναθηναϊκός «έπιασε» σπουδαία απόδοση. Απλώς ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν έκανε διάφορα μαγικά, και παρέσυρε τους υπόλοιπους σε καλύτερο ρυθμό. Το αποκορύφωμα ήρθε στο 60ό λεπτό όταν ο 23χρονος Ρουμάνος διεθνής πέτυχε ένα γκολ - ποίημα και έκρινε την αναμέτρηση. Αφού ελίχθηκε ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους, «κρέμασε» με έξοχο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (!) τον Φλίνγκεν.

Σουμ: Θέλω περισσότερα

«Θέλω περισσότερα. Είναι το πρώτο ματς εδώ στην Ελλάδα μετά από πέντε παιχνίδια στο εξωτερικό. Πιστεύω πως στο πρωτάθλημα θα είμαστε καλύτεροι. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Πιστεύω σε όλους τους παίκτες. Εχουμε καλούς παίκτες και ξέρουμε ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα. Εχουμε τρεις βδομάδες ως το πρωτάθλημα. Θα παίξουμε και στην Ισπανία και θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Εχουμε καλούς φιλάθλους και μου άρεσαν. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια», δήλωσε μετά το ματς ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιτζάκ Σουμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ