Παρασκευή 8 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Τουλάχιστον 6 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν μετά τη ρίψη χειροβομβίδας από αγνώστους, που οι αρχές υποπτεύονται ότι ανήκουν σε κάποια από τις δεκάδες ισλαμιστικές αυτονομιστικές οργανώσεις που δρουν στο Κασμίρ.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.- Το αξίωμα του κυβερνήτη της Καλιφόρνια θα διεκδικήσει ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Τετάρτη. Η υπόνοια ότι ο Σβαρτσενέγκερ θα επιχειρήσει, με τη σειρά του, όπως ο Ρόναλντ Ρίγκαν, να χρησιμοποιήσει τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια ως εφαλτήριο για το Λευκό Οίκο είναι στο μυαλό πολλών αναλυτών.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.- Δύο «σκίνχεντς» επιτέθηκαν χτες στον 11χρονο γιο Αιγύπτιου διπλωμάτη που υπηρετεί στην πρεσβεία της Αιγύπτου στην Κροατία. Το παιδί κατάφερε να ξεφύγει απ' τα χέρια των δραστών με μώλωπες. Ωρες πριν, ένας 47χρονος Πακιστανός τουρίστας δέχτηκε την επίθεση τριών χούλιγκαν μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα, επειδή «τον πέρασαν για τσιγγάνο»...

ΤΑΝΑΡΙΒΟ.- Σε δεκαετή καταναγκαστικά έργα καταδικάστηκε χτες ερήμην ο πρώην Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Ντιντίερ Ρατσιράκα καθώς κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση κεφαλαίων απ' την κεντρική τράπεζα της χώρας. Ο καταδικασθείς έχει «αυτοεξοριστεί» στη Γαλλία.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.- Σε εννεαετή ποινή κάθειρξης καταδικάστηκε χτες ένας 60χρονος Βρετανός, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της -προ δύο ετών- σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε ορφανοτροφείο της Αιθιοπίας.

ΡΕΚΙΑΒΙΚ.- Τις έντονες αντιδράσεις των Ισλανδών αλλά και οργανώσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων προκαλεί η απόφαση της ισλανδικής κυβέρνησης να άρει το 14ετές μορατόριουμ στο κυνήγι φαλαινών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Εταιρίες που λειτουργούν στις ΗΠΑ θα πρέπει πρώτα να λάβουν άδεια και μετά να προχωρήσουν στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών που θα φτιάχνουν χημικά συστατικά για ουσίες όπως απορρυπαντικό πλυντηρίου αποφάνθηκε χτες το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ...

ΡΩΜΗ.- Το πρώτο κλωνοποιημένο άλογο γεννήθηκε στην Ιταλία στις 28 Μάη και βαφτίστηκε «Προμηθέα». Δημιουργήθηκε στο Ιδρυμα «Σπεριμεντάλε Ιταλιάνο Λαζάρο Σπαλαντζάνι» στην Κρεμόνα.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Σωστικά συνεργεία κατάφεραν να διασώσουν τους 34 εργάτες, που είχαν παγιδευτεί από φωτιά που ξέσπασε σε ημιτελή σιδηροδρομική σήραγγα στην κεντρική Ισπανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ