Παρασκευή 8 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
Παρατεταμένος καύσωνας

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΡΩΜΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Μικρή ανάσα πήραν χτες περιοχές της Ευρώπης, αφού οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σημείωσαν ελαφριά πτώση. Ωστόσο, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, ο καύσωνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ενώ το ιταλικό ερευνητικό κέντρο «CNR» υποστηρίζει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κρατήσουν μέχρι το Σεπτέμβρη. Επιπλέον, το κύμα καύσωνα συνέχισε να προκαλεί ποικίλα προβλήματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού εκτός από τις μεγάλες πυρκαγιές, προβλήματα υπήρξαν και στις μετακινήσεις των τρένων, ενώ η στάθμη ποταμών σημείωσε πτώση.

Η πρωινή βροχή εμπόδισε τον υδράργυρο να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κελσίου όπως προέβλεπαν Βέλγοι μετεωρολόγοι για περιοχές της χώρας, ενώ πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε και στη Βρετανία, εξαιτίας των βόρειων ανέμων. Μικρή ανάσα πήραν και οι Παριζιάνοι, αφού το θερμόμετρο έδειξε χτες 36 βαθμούς, ωστόσο πόλεις της νοτιο-ανατολικής Γαλλίας παρέμειναν για τρίτη συνεχόμενη μέρα χωρίς τρένα, αφού τμήματα των σιδηροδρομικών γραμμών λύγισαν από τη ζέστη.

Την ίδια στιγμή πυρκαγιές συνέχισαν να καίνε στην Ιταλία και για ακόμη μια φορά δεκάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Τοσκάνη και στη Λιγουρία. Επίσης, περίπου 1.600 άτομα εκκένωσαν τα σπίτια τους στη βορειο-ανατολική Ισπανία κοντά στην πόλη της Μασανέ ντε Λα Σέλβα. Πάντως, καλά ήταν τα νέα από την Πορτογαλία, αφού σύμφωνα με τις αρχές μόνο μια φωτιά καίει ακόμα ανεξέλεγκτα.

Τέλος, η στάθμη του Δούναβη σημείωσε πτώση και σε ορισμένα σημεία πλοία που βυθίστηκαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι πλέον ορατά, ενώ η Σερβία προειδοποίησε ότι η κίνηση στα νερά του Δούναβη ενδεχομένως να διακοπεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ