Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για την ανεξαρτησία των λαών

Αφιερωμένη στην ελευθερία και την ανεξαρτησία των λαών είναι η 9η διοργάνωση του Διεθνούς Μουσικοχορευτικού Πανηγυριού «Αραδοσίβια 2003» θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου από το Αγροτικό - Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας, με έδρα τη Γαλανόβρυση και το Στεφανόβουνο Ελασσόνας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων: το πανεπιστημιακό καλλιτεχνικό συγκρότημα της Κούβας «Noche Cubana», το αρμένικο φολκλορικό συγκρότημα «Malatia» και ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας. Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές προσανατολίζονται στη συμμετοχή ξένων συγκροτημάτων και μέχρι τώρα στο φεστιβάλ έχουν παρουσιαστεί καλλιτέχνες από τη Ρωσία, τη Γεωργία, το Κουρδιστάν, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία, την Αιθιοπία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Σρι Λάνκα κ.ά.

Στο σκεπτικό του φετινού αφιερώματος στην ανεξαρτησία των λαών, το ΔΣ του μουσείου σημειώνει, ότι η ελευθερία και η ανεξαρτησία «πλήττονται καθημερινά με βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη κ.ά., ενώ το ίδιο μεθοδεύεται και για την Κούβα από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ