Πέμπτη 21 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαιτούν καθιέρωση απλής αναλογικής

Συνεχίζουν συνδικαλιστικοί και συνταξιοδοτικοί φορείς από διάφορους κλάδους να δηλώνουν με ανακοινώσεις τους ότι απαιτούν την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως μόνιμου και πάγιου εκλογικού συστήματος και να καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν γι' αυτό, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζουν τα καλπονοθευτικά συστήματα που στηρίζουν το δικομματισμό που προωθεί τις αντεργατικές πολιτικές.

-- «Η απλή αναλογική, είναι το μόνο εκλογικό σύστημα που δε νοθεύει τη λαϊκή βούληση», σημειώνει το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για να υπάρξει επιτέλους στον τόπο ένα γνήσιο αναλογικό αντιπροσωπευτικό εκλογικό σύστημα. «Η εκμετάλλευση των εργαζομένων πάει χέρι χέρι με τα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα που ψηφίζουν εδώ και χρόνια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ» σημειώνει.

-- Οχι στην παραπέρα στερέωση του δικομματισμού και τη διευκόλυνση κεντροαριστερών ή κεντροδεξιών κυβερνήσεων συνεργασίας, επισημαίνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Η καθιέρωση, σημειώνει, ενός εκλογικού συστήματος δικαίου, που να καθιερώνει την ισοτιμία της ψήφου όλων των ψηφοφόρων και να ανταποκρίνεται στις αρχές της αντιπροσωπευτικότητας, πρέπει να είναι ο στόχος όλων των εργαζομένων.

-- Με «επιμονή» ζητάει η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά την ψήφιση της απλής αναλογικής, τονίζοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να εκφραστεί ο Ελληνας ψηφοφόρος χωρίς να να του αρπάξουν την ψήφο και να τη δώσουν αλλού.

  • Οπως ήδη είχε ανακοινώσει το ΔΗΚΚΙ, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ., εκδήλωση με θέμα: «Εκλογικό σύστημα και απλή αναλογική». Στην εκδήλωση που θα «φιλοξενηθεί» στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ, θα μιλήσουν ο Δ. Τσοβόλας, ο Αντ. Σκυλλάκος, ο Π. Λαφαζάνης, ο Αν. Παχατουρίδης, ο Λ. Βερυβάκης, ο Ρ. Ρινάλντι και ο Αν. Παναγόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ