Πέμπτη 21 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επανάληψη των προκλήσεων

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Τρία χρόνια μετά την επανεκλογή του Ούγο Τσάβες στην Προεδρία της Βενεζουέλας, οι εχθροί της «Μπολιβαριανής Επανάστασης» συγκεντρώθηκαν, για μια ακόμη φορά, στους δρόμους του Καράκας, προκειμένου να εγείρουν ξανά τις αξιώσεις του για την πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών.

Αμεση και αποφασιστική ήταν η απάντηση του Προέδρου Τσάβες από την Αργεντινή, όπου βρίσκεται για πενθήμερη επίσκεψη. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, αφού τόνισε ότι «οι μόνες πρόωρες εκλογές που θα γίνουν θα είναι αυτές στην Καλιφόρνια», υπογράμμισε σε σχέση με τις «υπογραφές» ότι «αυτές είναι πέρα για πέρα παράνομες. Δεν είναι σύμφωνες με τις συνταγματικές απαιτήσεις. Η αντιπολίτευση πρέπει να ξαναβρεί τη λογική και να ψάξει να βρει έναν καλό ηγέτη που δεν έχουν επειδή τσακώνονται μεταξύ τους». Τέλος ο Πρόεδρος Τσάβες συμπλήρωσε ότι «εάν και εφ' όσον η αντιπολίτευση που τόσο αγαπά τα πραξικοπήματα εκπληρώσει τις συνταγματικές προϋποθέσεις τότε θα αντιμετωπίσει την εκλογική πραγματικότητα. Θα τους ξανανικήσουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει εορταστικές εκδηλώσεις για αυτή τη βδομάδα για τα τρία χρόνια από την τελευταία νίκη (είναι το μέσο της θητείας της) που θα κορυφωθούν με μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ