Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Με όπλο την άμυνα

Οταν λέει ο Γιάννης Ιωαννίδης ότι τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα, κάτι ξέρει. Κι όποιος έβλεπε το δεύτερο αγώνα της Εθνικής μας ομάδας για το τουρνουά «Ακρόπολις» κόντρα στο Ισραήλ θα καταλάβαινε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε μεν με το επιβλητικό 73-54, ωστόσο στο ημίχρονο έχανε με 40-35! Τι συνέβη και άλλαξε άρδην το σκηνικό στο δεύτερο μέρος; Απλώς, οι διεθνείς μας έπαιξαν άμυνα. Και στο δεύτερο μισό του αγώνα δέχτηκαν μόλις 14 πόντους, σχεδόν το ένα τρίτο δηλαδή όσων είχαν δεχτεί στο πρώτο μισό! Αυτή ήταν η διαφορά.

Η Εθνική μας παρουσιάστηκε διπρόσωπη κι αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό, δεδομένου ότι σε αντίθεση με τον αγώνα απέναντι στην Πολωνία χρειάστηκε ένα ολόκληρο ημίχρονο για να βρει τον εαυτό της. Στο πρώτο μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν σκιά του εαυτού του και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα, όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται το δυνατό της σημείο. Ο Ιάκωβος Τσακαλίδης δε μάρκαρε σωστά ούτε έδινε τις κατάλληλες βοήθειες κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσυντονιστεί τελείως η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Και τα πράγματα έγιναν χειρότερα από τη στιγμή που και οι περιφερειακοί δεν πίεζαν όπως έπρεπε. Αποτέλεσμα ήταν οι ημίψηλοι Ισραηλινοί να μη φοβούνται να μπαίνουν μέσα στην ελληνική ρακέτα και να δημιουργούν πολλά προβλήματα, αφού και οι διεισδύσεις τους γίνονταν άνετα και σούταραν ανενόχλητοι έχοντας φοβερά ποσοστά (78% εντός παιδιάς). Ο Κοζικάρο και οι Γκόρντον, Γκριν επικράτησαν κατά κράτος των δικών μας ψηλών και ως εκ τούτου το Ισραήλ είχε σταθερά ένα προβάδισμα, που στο 14΄ έφτασε τους 8 πόντους (34-26), ενώ στο ημίχρονο ήταν της τάξης των 5 (40-35).

Ολα όμως άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο, οπότε η Εθνική μεταμορφώθηκε ολοκληρωτικά. Ο Ιάκωβος Τσακαλίδης βελτιώθηκε θεαματικά αναφορικά με τα αμυντικά του καθήκοντα και έγινε το γνωστό φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Η πίεση στην περιφέρεια έγινε μεγαλύτερη και έκοψε τις διεισδύσεις των Ισραηλινών, που μην έχοντας άλλη επιλογή άρχισαν να σουτάρουν τρίποντα και κόντεψαν να... γκρεμίσουν τα καλάθια της Γλυφάδας.

Αργά χτες βράδυ η εθνική αντιμετώπιζε τη Σλοβενία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ