Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΑΡΤΑΣ
Αυθαίρετες εκτιμήσεις για τις ζημιές

Για άδικο και μη αντικειμενικό τρόπο εκτίμησης στις ζημιές που προκλήθηκαν στην παραγωγή εσπεριδοειδών το χειμώνα, καταγγέλλει τον ΕΛΓΑ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Αρτας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ο ΕΛΓΑ έκανε αποτίμηση της ζημιάς από «τα γραφεία», με βάση τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει από την εξατομικευμένη εκτίμηση του προηγούμενου χειμώνα, δηλαδή του 2001-2002. Μια τέτοιου είδους εκτίμηση, επισημαίνεται, αδικεί παραγωγούς που, για παράδειγμα, μπορεί φέτος να είχαν πιο πλούσια παραγωγή από την περσινή ή που να καταστράφηκε εντελώς όλη η παραχθείσα ποσότητα κλπ.

Η Ομοσπονδία εκφράζει τη δυσαρέσκεια των μικρών πορτοκαλοπαραγωγών και ζητά την άμεση παρέμβαση των δικαστικών και όλων των αρμόδιων αρχών για να δικαιωθούν. Επίσης, απαιτεί να μη γίνουν από τον ΕΛΓΑ παράνομες παρακρατήσεις.

Τέλος, καλεί τους παραγωγούς και τον αρτινό λαό να καταγγείλει αυτές τις μεθοδεύσεις και να αντισταθεί στην αντιαγροτική λαίλαπα κυβέρνησης και ΕΕ, που ξεκληρίζει με την πολιτική της τη μικρομεσαία αγροτιά. Απαιτεί ο ΕΛΓΑ και η κυβέρνηση να τηρήσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στη σύσκεψη φορέων που είχε γίνει στην Αρτα, για δίκαιη αποτίμηση των καταστροφών και αποζημίωση όλης της παραγωγής που χάθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ