Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντονες καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Καταστροφές, αλλά και πολλά προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες καταιγίδες που σημειώθηκαν από χτες τα ξημερώματα σε όλη σχεδόν τη χώρα. Το... καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε κυρίως το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Πάτρα, τον Πύργο, την πολύπαθη Λευκάδα, αλλά και την Λάρισα. Λαμβάνοντας υπόψη το έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε από τις νομαρχίες και τους δήμους να είναι έτοιμες για αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ισχυρή καταιγίδα ήταν η αιτία για τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές συνοικίες της Πάτρας, ενώ κλαδιά δέντρων έσπασαν και απέκλεισαν δρόμους ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Για 20 λεπτά περίπου, έκλεισε και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Από την καταιγίδα, που κράτησε περίπου τρεις ώρες, προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο Νομό Ηλείας και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις του Πύργου και της Αμαλιάδας, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια κτιρίων, πτώσεις δέντρων και κλαδιών. Με μικρότερη ένταση το μπουρίνι πέρασε και από άλλες περιοχές όπως η Γαστούνη και το Πελόπιο.

Επίσης, ο δυνατός άνεμος και η βροχή άφησαν πίσω τους κατεστραμμένες καλλιέργειες, ζημιές σε αποθήκες και βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της Λάρισας. Μάλιστα, καταστράφηκαν υπόστεγα και ποιμνιοστάσια, ενώ στα Πλατανούλια αποκολλήθηκε τμήμα της στέγης του σχολείου. Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές του νομού, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των καταστροφών.

Τέλος, στη Λευκάδα, οι βροχοπτώσεις ανάγκασαν τους σεισμόπληκτους που έμεναν σε καταυλισμούς να καταφύγουν σε ξενοδοχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ