Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΙΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Χαράτσι για την άθληση των παιδιών

Στις πλάτες των δημοτών τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων

Το δικαίωμα στον αθλητισμό, για μια οικογένεια του Δήμου Μοιρών που θέλει τα παιδιά της να αθληθούν στο κολυμβητήριο της περιοχής, θα κοστίζει 30 ευρώ! Αυτό «προστάζει» απόφαση του δήμουμ που επιβάλλει μηνιαία εισφορά στους κολυμβητικούς συλλόγους 30 ευρώ ανά παιδί λόγω των αυξημένων εξόδων συντήρησης και λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους γονείς, που θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη ακόμα πιο βαθιά, όσο και τους συλλόγους, που θεωρούν απαράδεκτη την απόφαση του δήμου.

Ο δήμος από τη μεριά του και μέσω του αντιδημάρχου, κ. Νικολιδάκη, μπροστά στις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η απόφαση, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι η απόφαση αυτή αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη στοιχειώδη λειτουργία του κολυμβητηρίου, αφού η πολιτεία δεν καλύπτει τα έξοδα. «Από τη στιγμή που η πολιτεία δε μας δίνει χρήματα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα βρούμε. Αν οι σύλλογοι δε δέχονταν αυτούς τους όρους, ας μην μπουν ποτέ στο κολυμβητήριο».

Αυτά δήλωσε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι τα έξοδα λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Μοιρών, ανέρχονται στα 60 με 70 εκατομμύρια το χρόνο.

Τόσο το κολυμβητήριο Μοιρών όσο και του Αρκαλοχωρίου ίσως είναι τα μοναδικά κολυμβητήρια πανελλαδικά που δεν παίρνουν δραχμή κρατική επιχορήγηση, αφού από τη δημιουργία τους κιόλας, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν ότι τα λειτουργικά έξοδα θα καλύπτονται με... αυτοχρηματοδότηση.

Ενα ακόμη παράδειγμα της ανέξοδης παροχολογίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που οξύνεται ιδιαίτερα μπροστά σε κάθε προεκλογική αναμέτρηση, της πολιτικής που θέλει σήμερα και το δικαίωμα στην άθληση να το μετατρέψει σε εμπόρευμα, βάζοντας στο ρόλο του εισπράκτορα τους δήμους, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Και, βέβαια, αυτός που θα πληρώσει πάλι τη «νύφη» είναι η ελληνική οικογένεια, που θα χρειαστεί να καταβάλλει τον «οβολό» της για να μπορούν να αθληθούν τα παιδιά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ