Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
«Καλύτεροι οπλίτες» οι ... μισθοφόροι

Ο υπουργός Αμυνας προσβάλλει τις ικανότητες και την αξιοπρέπεια του Ελληνα στρατιώτη

«Καλύτερους οπλίτες», χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου, σε αντιπαραβολή με τους στρατευμένους νέους που με αυταπάρνηση και θυσίες υπηρετούν τη θητεία τους, τους επαγγελματίες στρατιώτες, δηλαδή τους μισθοφόρους που στρατολογεί, για να καλύψει τις προδιαγραφές που θέτει το ΝΑΤΟ για στρατό «επαγγελματικό», ευέλικτο και με «ελαστική» συνείδηση, ώστε να φέρνει σε πέρας αποστολές επιβολής της «νέας τάξης».

Ο Γ. Παπαντωνίου, που έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα, με σαφή προεκλογικό χαρακτήρα, μοιράζοντας θέσεις επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ), που τις παρουσιάζει ως θέσεις εργασίας, καθώς και στρατόπεδα στους κατά τόπους δήμους, τα οποία υποτίθεται πως απελευθερώνονται στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του Στρατού Ξηράς, αλλά στην ουσία σε ένα μεγάλο βαθμό οικοπεδοποιούνται με τη μορφή της αντιπαροχής. Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας, χτες βρέθηκε στην Πρέβεζα, όπου μίλησε σε τελετή, η οποία έγινε για την εξαγγελία παραχώρησης στρατοπέδων σε φορείς της Πρέβεζας.

Ο ελληνικός στρατός, είπε, το 2005 θα είναι κατά το ήμισυ επαγγελματικός. Σε στρατό 80.000 οπλιτών, οι 40.000 θα είναι Επαγγελματίες Οπλίτες. «Αυτό, πρόσθεσε, αναβαθμίζει και την αξιοπιστία του αμυντικού μας συστήματος, γιατί θα έχουμε καλύτερους αντικειμενικά οπλίτες, αλλά είναι και μια πολύ σημαντική συμβολή, την οποία θα γνωρίζετε, και για την αντιμετώπιση της ανεργίας, γιατί προσφέρει στο ελληνικό δημόσιο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δεκάδες χιλιάδες νέων θέσεων εργασίας. 11.700 θα προσληφθούν το 2003 και το 2004». Παράλληλα, έκανε και εξαγγελίες για μείωση των αμυντικών δαπανών. «Εχω, είπε, ήδη ανακοινώσει ότι πετύχαμε μια μείωση των αμυντικών δαπανών της τάξεως των 2,7 δισ. ευρώ, περίπου 900 δισ. δρχ. ένα ποσό που για το 2004 είναι απόλυτα επαρκές, για να χρηματοδοτήσει το πακέτο των κοινωνικών μέτρων, το οποίο θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός την επόμενη βδομάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ