Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ-ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡ 3-1
Πρόκριση με άγχος

Το χρυσάφι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κέρδισε η ΑΕΚ και μαζί έσωσε τη χρονιά αλλά και την ψυχική υγεία των οπαδών της! Η Ενωση νίκησε 3-1 την Γκρασχόπερ με εκπληκτικό πρώτο μέρος και τα γκολ του Κατσουράνη (21'), του Λυμπερόπουλου (25') και το αυτογκόλ του Καστίγιο (39') από το κόρνερ του Τσιάρτα, ωστόσο έπαιξε με τη φωτιά αφού οι Ελβετοί μείωσαν με τον Νούνιες στο 69' και κυνήγησαν την πρόκριση ως το φινάλε χάνοντας εκπληκτική ευκαιρία στις καθυστερήσεις! Η ΑΕΚ είχε ονειρώδες πρώτο μέρος αλλά κόντεψε να αυτοκτονήσει στην επανάληψη χάνοντας και πέναλτι με τον Λυμπερόπουλο στο 73'. Οι Ελβετοί καρδιοχτύπησαν την ελληνική ομάδα έστω κι αν στο τελευταίο τέταρτο έπαιξαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καστίγιο. Τέλος καλό όλα καλά όμως για την ΑΕΚ που πανηγύρισε έξαλλα μια χρυσή πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάντως πρέπει να τονιστεί ότι η Ενωση στο δεύτερο ημίχρονο κλείστηκε χωρίς λόγο και λίγο έλειψε η μεγάλη πρόκριση να κάνει... φτερά. Μπορμπόκης, Ζαγοράκης και Κατσουράνης ήταν οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας που σήμερα περιμένει με αγωνία την κλήρωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Πορτογάλου ρέφερι Καρντόσο.

Η ΑΕΚ έπαιξε με Χιώτη, Μπορμπόκη, Καψή, Αμπονσά, Γεωργέα, Ζαγοράκη, Κατσουράνη, Γεωργάτο (60 Ναλιτζής), Τσιάρτα (53 Μαλαδένης), Λυμπερόπουλο (80 Κωστένογλου) και Οκκά. Κι οι Ελβετοί με Μπορέρ, Λιχτστάινερ (80 Γκάνε), Καστίγιο, Γκαμπόα, Σπίσερ, Μάγκρο (55 Τσάτρουκ), Ταραράτσε, Μιτρέσκι, Εδουάρδο (46 Αλφρεντ), Νούνιες, Πέτριτς. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Πορτογάλος Καρντόσο Κόρτες Μπατίστα.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ