Παρασκευή 29 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι βάσεις και η «ολοήμερη» ημιαπασχόληση

«Στροφή των νέων σε σίγουρα επαγγέλματα», «στα ύψη οι σχολές που δίνουν δουλειά», «βάσεις για... διορισμό», ήταν μερικά πρωτοσέλιδα σχόλια των εφημερίδων σχετικά με τις βάσεις και την ιδιαίτερη άνοδό τους στις παιδαγωγικές σχολές. Τον τόνο γι' αυτά τα δημοσιεύματα έδωσε πρώτος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αθ. Τσουροπλής, που είπε ότι οι υποψήφιοι προτίμησαν τα Παιδαγωγικά εξαιτίας της «προοπτικής για γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση», που έδωσε το «ολοήμερο σχολείο».

Οι υπεύθυνοι του υπουργείου και οι ενορχηστρωμένοι παπαγάλοι τους, όμως, γνωρίζουν πως ελάχιστοι μαθητές είχαν στο μυαλό τους το πρόγραμμα του «ολοήμερου», όταν συμπλήρωναν τα μηχανογραφικά τους. Και, επιπλέον, η επαγγελματική αποκατάσταση που διαφημίζει το ΥΠΕΠΘ για τους δασκάλους του «ολοήμερου» (σήμερα τουλάχιστον, γιατί σε τέσσερα χρόνια που θα αποφοιτήσουν οι νεοεισακτέοι μπορεί να στοιβάζονται και πάλι άνεργοι) αφορά θέσεις ημιαπασχόλησης, ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς κτλ. Δηλαδή, δε μιλάμε για δουλιά, αλλά για ψίχουλα σύγχρονης σκλαβιάς, από αυτά που προσφέρει η «αγορά» τους, για να μειώσει στα χαρτιά την ανεργία και να τη διευρύνει στην πράξη.

Ας τα αφήσουν, λοιπόν, αυτά, γιατί η πλειοψηφία των φοιτητών ζει με την επαγγελματική αβεβαιότητα και το φάντασμα της ανεργίας πάνω από το κεφάλι της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ