Παρασκευή 29 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τους κλέβουν τα ένσημα και τα πουλάνε

Αλλοι εργάζονται και άλλοι καρπώνονται τα ένσημα. Οι εργοδότες όχι μόνο δεν ασφαλίζουν τους οικοδόμους, αλλά πουλάνε τα ένσημα στη μαύρη αγορά. Πολλοί εργοδότες ασφαλίζουν τις συζύγους τους, ακόμα και τα παιδιά τους. Εφτασαν να διαφημίζουν μέσω του τοπικού Τύπου ότι πωλούνται οικοδομικά ένσημα!

Την τραγική αυτή κατάσταση, που επικρατεί στις οικοδομές και στα τεχνικά έργα, καταγγέλλει με υπόμνημά του προς τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα και τον διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριο το Συνδικάτο Οικοδόμων του Νομού Λάρισας. Απαιτεί δε να παρθούν άμεσα μέτρα, να υπάρξουν τακτικοί έλεγχοι και να χτυπηθεί η μαύρη εργασία.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων επισημαίνει ότι οι τοπικές υπηρεσίες του ΙΚΑ αδυνατούν να κάνουν τακτικούς προληπτικούς ελέγχους, επειδή - όπως δηλώνουν - δεν επαρκεί το υπαλληλικό τους προσωπικό. Ομως και οι ελεγκτές του ΙΚΑ, που κατά καιρούς επισκέφτηκαν την περιοχή, δεν πήραν κανένα μέτρο για να σταματήσει η μάστιγα της «μαύρης» ασφάλισης, τρίτων και όχι των οικοδόμων. Οι ανεξέλεγκτες υπερωρίες και ιδιαίτερα η εργασία τα Σαββατοκύριακο επιτείνουν το πρόβλημα.

Γι' αυτό το Συνδικάτο ζητάει από τους αρμόδιους να πάρουν μέτρα, ώστε να γίνονται τακτικοί έλεγχοι στις οικοδομές και στα τεχνικά έργα, για όλη την εργάσιμη εβδομάδα, αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Επίσης στα μεγάλα συγκροτήματα που εργάζονται άνω των 100 οικοδόμοι να λειτουργεί μόνιμο γραφείο από υπάλληλο του ΙΚΑ και από την Επιθεώρηση Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ