Παρασκευή 29 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Βατή κλήρωση

Περισσότερο ευνοημένη η ΑΕΚ και λιγότερο ο Παναθηναικός. Πιο δύσκολα τα πράγματα για τους ερυθρόλευκους

Οπως ότι το ποτήρι είναι «μισογεμάτο ή μισοάδειο» είναι θέμα οπτικής, έτσι ανάλογα μπορεί να κριθεί και η κλήρωση των (για πρώτη φορά) τριών ελληνικών ομάδων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα μπορούσε να ήταν χειρότερη αλλά και καλύτερη. Ολα καθορίζονται, όπως άπαντες συμφωνούν, από την αγωνιστική παρουσία. Είναι λοιπόν μια κλήρωση που επιτρέπει περιθώρια αισιοδοξίας. Με την αρμόζουσα, εντός παιδιάς, παρουσία είναι εφικτή η θετική πορεία. Σε κανέναν όμιλο δεν υπάρχουν δύο ή τρία «θηρία», ώστε ακόμα και με αντάξιες του θεσμού εμφανίσεις η πρόκριση να φαντάζει σχεδόν απίθανη.

Από την τριάδα (θεωρητικά) πιο ευνοημένη δείχνει η ΑΕΚ. Στα πλαίσια του 3ου ομίλου καλείται ν' αντιμετωπίσει την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, την Αϊντχόφεν και τη Μονακό του Ακη Ζήκου. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός για τον 4ο όμιλο θα παίξει με τη Γιουβέντους, τη Γαλατασαράι στην πρώτη ελληνοτουρκική αναμέτρηση στους ομίλους και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ενώ ο Παναθηναϊκός, στον 5ο όμιλο, θα τεθεί απέναντι στη Μάνστεστερ, στη Ρέιντζερς και τη Στουτγκάρδη του Γιάννη Αμανατίδη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τη διπλή υπέρβαση, δηλαδή εκτός έδρας νίκη και πρόκριση, στοχεύει και φέτος ο Ολυμπιακός. Λογικό ζητούμενο είναι η δεύτερη θέση, αφού η πρώτη μάλλον... ανήκει στη Γιουβέντους. Οι άλλοι δύο συνδιεκδικητές δεν είναι μεγαθήρια αλλά αρκετά δυνατοί και το σημαντικότερο με «καυτές έδρες»... Το πρόγραμμα ίσως δεν ευνοήσει τους «ερυθρόλευκους», αφού ξεκινούν από την έδρα των Βάσκων, υποδέχονται τη «μεγάλη κυρία», και πηγαίνουν στην Τουρκία.

Ο Προτάσοφ παραδέχτηκε πως «σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας. Πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο αλλά να μην τον φοβούμαστε. Στόχος μας μια καλύτερη εικόνα και κάτι περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια». Από την πλευρά του, ο Νινιάδης μίλησε για... πιθανό χρέος του Θεού σχετικά με τη Γιουβέντους, χαρακτήρισε γνωστούς και δυνατούς του Τούρκους, καινούριους και επικίνδυνους τους Ισπανούς. «Θα πρέπει να παρουσιαστούμε με θράσος και αρκετή τύχη για να πάρουμε την πρόκριση» κατέληξε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τους «πράσινους». Η πρωτιά μάλλον είναι καπαρωμένη αλλά οι άλλοι δύο αντίπαλοι δεν αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια. Αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί με το γνωστό ευρωπαϊκό του «πρόσωπο», έχει αυξημένες πιθανότητες να τα καταφέρει. Πρεμιέρα θα κάνει στο «Ολντ Τράφορντ», μετά θα υποδεχτεί τη Ρέιντζερς και θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο στη Γερμανία.

Ο Σουμ δήλωσε «αισιόδοξος. Θεωρώ πως υπάρχουν μερικές φορές που όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν οποιαδήποτε αντίπαλο». Ενώ ο Νικοπολίδης εκτίμησε ότι «η πρόκριση θα κριθεί σε τρία παιχνίδια. Στον εντός με τη Ρέιντζερς και στα δύο με τη Στουτγκάρδη. Το σημαντικό είναι να είμαστε σε καλή κατάσταση. Πρέπει όμως να ξέρουν όλοι ότι είμαστε μία νέα ομάδα, με αρκετούς παίκτες χωρίς εμπειρία στο θεσμό».

ΑΕΚ

Μην έχοντας ξεφύγει από την «τρέλα» της πρόκρισης και ιδίως τον τρόπο που τελικά ήρθε, στην Ενωση απέφυγαν νέες καρδιοπάθειες και δεν... προσγειώθηκαν απότομα. Το αντίθετο. Η κλήρωση τούς δημιούργησε ελπίδες και προσδοκίες, παρ' ότι κράτησαν χαμηλούς τόνους. Βλέπετε, από τη μια είχαν νωπό το προχτεσινό θρίλερ (χαρακτηριστικές οι ατάκες Μπάγεβιτς «αφού δεν πέθανα σήμερα δε θα πεθάνω ποτέ» και Χιώτη «μόλις πέρασε η μπάλα απ` το δοκάρι, άρχισε να δουλεύει πάλι η καρδιά και το μυαλό μου»). Από την άλλη, σκέφτηκαν τις περσινές εμφανίσεις με αντιπάλους, ως ονόματα, πολύ μεγαλύτερους. Ετσι κατέληξαν πως εξαρτάται από τους ίδιους. Μάλιστα, το πρόγραμμα μπορεί να γίνει και ευνοϊκό. Υποδέχονται αρχικά το φαβορί για την πρωτιά, πηγαίνουν στο Μονακό και κλείνουν την πρώτη φάση, φιλοξενώντας την Αϊτχόβεν.

Ο Μπάγεβιτς επισήμανε ότι «δεν υπάρχει εύκολη ομάδα, όλες είναι καλές και δυνατές. Η ΑΕΚ πέρυσι έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει με τέτοιες ομάδες. Πιστεύω ότι τόσο η ΑΕΚ όσο και οι άλλες δύο ομάδες μπορούν να πάνε καλά». Ο Κατσουράνης ανέφερε: «Ο όμιλος είναι πιο βατός από τον περυσινό. Η καλή ΑΕΚ έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Πιστεύω στην ομάδα μου και θεωρώ ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Ξεκινάμε εντός έδρας και τελειώνουμε εντός έδρας, κάτι που είναι καλό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ