Σάββατο 30 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΥΜΝΑ - ΛΑΡΚΟ
Απαξίωση, δουλεμπόριο και τώρα ... τοξικά απόβλητα

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα στην περιοχή

Στην είσοδο των ορυχείων στο Νέο Κόκκινο
Στην είσοδο των ορυχείων στο Νέο Κόκκινο
Συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ με εγκατάλειψη, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης, με τους εργολάβους να αλωνίζουν και τους δουλέμπορους να κουβαλάνε καθημερινά ενοικιαζόμενους εργάτες κυριολεκτικά ως κρέας επί σφαγή, εξασφαλίζοντας τρελά κέρδη, με τεράστιες ποσότητες σκουριάς να πετάγονται στη θάλασσα και άλλες που αντί να αξιοποιούνται τώρα θα τις θάβουν στο έδαφος.

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσίασαν χτες, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΛΑΡΚΟ στα μεταλλεία στο Νέο Κόκκινο και στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα, στον βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα, στη διάρκεια περιοδείας του εκεί. Μια κατάσταση που σε συνδυασμό με την έκταση που παραχωρεί η κυβερνητική διοίκηση της ΛΑΡΚΟ σε πολυεθνική, για να στήσει εργοστάσιο διαχείρισης τοξικών αποβλήτων συνθέτουν την εικόνα μιας καταστροφικής - για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον της περιοχής - πολιτικής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ βρέθηκε από το πρωί στο Νέο Κόκκινο και στη συνέχεια στη Λάρυμνα μίλησε με τα σωματεία και τους εργαζόμενους, συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή του δήμου Οπουντίων (συνένωση Λάρυμνας και Μαρτίνου) και το βράδυ μίλησε στη λαϊκή συνέλευση, των κατοίκων. «Πρέπει, είπε, να γυρίσετε την πλάτη και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και να τους στείλετε μήνυμα καταδίκης, γιατί και οι δύο σε αγαστή συνεργασία έχουν επιβάλει όλα τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα. Γι' αυτό πρέπει να τους μαυρίσετε και να στηρίξετε το ΚΚΕ, για να πάρουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που εφαρμόζουν». Ταυτόχρονα, επανέλαβε τη θέση του κόμματος για δημόσια ΛΑΡΚΟ με ανάπτυξη και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και σταμάτημα του δουλεμπορίου. Ξεκάθαρη ήταν και η θέση που διατύπωσε το βράδυ στη λαϊκή συνέλευση ενάντια στα σχέδια για κατασκευή εργοστασίου διαχείρισης τοξικών αποβλήτων που θα έχει τρομακτικές συνέπειες στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ