Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Στην κορυφή η Μανιάνι

Στην κορυφή του κόσμου η Μιρέλα Μανιάνι

Sportidea

Στην κορυφή του κόσμου η Μιρέλα Μανιάνι
Με συγκομιδή τεσσάρων μεταλλίων (Μανιάνι χρυσό, Κελεσίδου αργυρό, Ιακωβάκης - Βόγγολη χάλκινο) και πλασάρισμα στη 10η θέση του πίνακα στον κόσμο επέστρεψε χτες από τη Γαλλία η αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου ανδρών και γυναικών που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στην «πόλη του φωτός». Η εμφάνιση ήταν ικανοποιητική και τώρα όλοι στρέφουν την προσοχή τους στον Ολυμπιάδα του 2004.

Την παράσταση... έκλεψε το περασμένο Σάββατο η Μιρέλα Μανιάνι, που για μια ακόμη φορά έδειξε ότι είναι το κορυφαίο όνομα στον κόσμο στο ακόντιο γυναικών. Με επίδοση 66,52 δεν άφησε περιθώρια στις αντιπάλους της, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Αμέσως μετά τον αγώνα η αθλήτρια δήλωσε: «Η προετοιμασία μου πήγε πολύ καλά. Ηρθα στο Παρίσι με στόχο το χρυσό μετάλλιο, ώστε να πάρω τον τίτλο μου πίσω. Στην προπόνηση έριχνα 69 με 70 μέτρα. Από τη στιγμή που στην πρώτη βολή έριξα κοντά στα 65 μέτρα ήταν θέμα χρόνου να βγουν ακόμη περισσότερα μέτρα. Πάντως είχε πολύ υγρασία και ήμουν βέβαιη ότι δε θα έβγαιναν μεγάλες επιδόσεις. Τώρα προετοιμαζόμαστε για την Ολυμπιάδα της Αθήνας, όπου ελπίζω το καλύτερο δυνατό».

Καλή παρουσία, και υποσχέσεις για το μέλλον άφησε και η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400 (Δημότσιος, Γκούσης, Σαρρής, Ιακωβάκης) την Κυριακή, όπου στο μεγάλο τελικό ήταν στην 7η θέση με επίδοση 3.02.56.

Στον πίνακα των μεταλλίων την πρώτη δεκάδα αποτέλεσαν: ΗΠΑ, Ρωσία, Αιθιοπία, Λευκορωσία, Γαλλία, Σουηδία, Κένια, Ν. Αφρική, Μαρόκο, Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ