Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Εντυπωσίασε η Γιούβε

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των αντιπάλων που έχουν οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, κέρδισαν το Σαββατοκύριακο. Από την τριάδα του Ολυμπιακού, η Γιουβέντους στην πρεμιέρα του «Καμπιονάτο» συνέτριψε την Εμπολι με 5-1. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ, ενώ το άλλο πέτυχε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Ντι Βάιο. Η Γαλατασαράι, αν και δεν ικανοποίησε, κέρδισε με 2-1 της Γκεντσλεμπιρλίγκι, χάρη στα τέρματα των Σάμπρι, Σουκούρ. Αντίθετα η Σοσιεδάδ, στην αυλαία της «Πριμέρα Ντιβιζιόν», απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Εσπανιόλ. Το γκολ των Βάσκων πέτυχε ο Κοβάτσεβιτς.

Το σερί (τρεις νίκες) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σταμάτησε η Σαουθάμπτον, που επιβλήθηκε των «κόκκινων διαβόλων» με 1-0. Επιπλέον τον Φέργκιουσον προβληματίζει η τριάδα τραυματιών. Ο Σκόλους (εγχείριση κοίλης) θα μείνει εκτός δράσης περίπου έναν μήνα, ο Κλέμπερσον (εξάρθρωση ωμοπλάτης) περίπου ενάμιση μήνα, ενώ η ακριβής διάγνωση για τον Ρίο Φέρντιναντ θα γίνει αύριο. Πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, η Ρέιντζερς κέρδισε, εκτός έδρας, την ουραγό Νταντί Γιουνάιτεντ με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Καπούσο αλλά ισοφαρίστηκαν και ως το 85', παρέμενε το 1-1. Τελικά τα κατάφεραν με τα γκολ των Αρβελάτζε, Αρτέτα. Προπόνηση... επίσημου χαρακτήρα ήταν για τη Στουτγκάρδη, ο αγώνας κυπέλλου με τη Λεβερκούζεν. Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με ερασιτέχνες, έτσι οι αποδόσεις των δύο αντιπάλων και το 4-0 δεν αποτελούν σοβαρό συμπέρασμα. Δυο γκολ πέτυχε ο Ζάμπιτς και από ένα οι Σεντούριον, Κακάου.

Νικηφόρα, έστω και δύσκολα, ήταν η πρεμιέρα της Λα Κορούνια. Κέρδισε, εκτός έδρας, τη Σαραγόσα με 1-0. Το γκολ πέτυχε ο Βάλτερ Παντιάνι, που αντικατέστησε το Μακάι ο οποίος πήγε στην Μπάγερν. Εκτός έδρας ήταν και η νίκη της Αϊντχόβεν. Επικράτησε της Τβέντε με 2-0, χάρη στα γκολ των Κέζμαν, Ρόμενταλ στο 3. Με του αμυντικού Σκιλάσι, η Μονακό νίκησε τη Μετς και πέρασε στην κορυφή του «σαμπιονά».

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, στο ΟΥΕΦΑ, Λιν δεν τα κατάφερε στην έδρα της. Υπέστη (την έβδομη συνεχόμενη) ήττα από τη Στάμπαεκ με 3-2. Τα γκολ των γηπεδούχων ήρθαν από τους Λάγκερλοφ, Μπέρτσεν. Ηττα και για την αντίπαλο του Πανιωνίου, Νορντζέλαντ, που έχασε από την Μπρόντμπι με 1-0. Η Ζίμπρου, που αντιμετωπίζει ο Αρης, αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Τίλιγκουλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ