Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Νέες "διορθωτικές"δηλώσεις Νάνο...

ΤΙΡΑΝΑ._

Εμφαση στην ελεύθερη κίνηση «των Αλβανών στα Βαλκάνια...δίχως αλλαγή των υφιστάμενων συνόρων», έδωσε χτες σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΡΟΪΤΕΡΣ" ο ηγέτης του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» Αλβανίας, Φάτος Νάνο.

Στη συνέντευξή του, ο Νάνο παρατηρεί πως πρέπει να γίνουν «στενότερες οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις», μεταξύ των περίπου 6.000.000 Αλβανών στα Βαλκάνια, σημειώνοντας (ευτυχώς...) πως κάτι τέτοιο «δεν συνεπάγεται αλλαγή των υφιστάμενων συνόρων». Μάλιστα, αναφέρει επί λέξει στον συντάκτη του πρακτορείου την ακόλουθη δική του διαπίστωση: «Πως όλοι οι Αλβανοί θεωρούν ότι πρέπει να είναι μαζί, συνασπισμένοι πολιτικά...χωρίς αλλαγή των συνόρων». Μάλιστα, ο ίδιος εκτιμά πως η ελευθερία κίνησης μέσα στην περιοχή «θα βοηθήσει στην αποτροπή πιέσεων για μια Μεγάλη Αλβανία».

Ο Νάνο ανέφερε στη συνέχεια ότι συζήτησε τις ιδέες του για στενότερες σχέσεις μεταξύ των Αλβανών στα Βαλκάνια, με τον Χασίμ Θάτσι, ηγέτη των Αλβανών του Κοσόβου, και τον Αρμπέρ Τζαφέρι του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος της ΠΓΔΜ. Ο ίδιος εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του σχετικά με το μέλλον του Κόσσοβου, προβλέποντας εμμέσως πλην σαφώς την «ανεξαρτητοποίηση» της περιοχής, καθώς σημείωσε πως αυτή «θα ενσωματωθεί στην Ευρώπη πιο γρήγορα από τη Σερβία και με τον ίδιο ρυθμό όπως η Αλβανία και οι άλλες βαλκανικές χώρες»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ