Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Στρέφουν την πλάτη στον κυβερνητικό αυταρχισμό

24ωρη απεργία και συγκέντρωση σήμερα στο Σύνταγμα

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο κυβερνητικός αυταρχισμός στην περίπτωση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ). Λίγα 24ωρα μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του ομίλου εταιριών της ΟΑ, κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑ, στην ουσία, καλούν τους εργαζόμενους να αγνοήσουν την απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων και να «εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», δηλαδή να εργαστούν σήμερα που έχει κηρυχτεί 24ωρη απεργία! Σίγουρα πρόκειται για μια άκρως προκλητική ενέργεια, η οποία δικαίως προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση συνδικαλιστών (πλην ΠΑΣΚΕ) και εργαζομένων στην ΟΑ, δεδομένου μάλιστα ότι η διοίκηση της εταιρίας έσπευσε δημόσια (με δελτίο Τύπου) να καλέσει τους εργαζόμενους «να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», πριν καν αρχίσει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ίδια, ζητώντας από το δικαστήριο να κηρυχτεί «παράνομη και καταχρηστική» η σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων!

Σημειώνεται ότι σε έκτακτο ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), με πρωτοβουλία της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ), αποφασίστηκε για σήμερα Πέμπτη, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση των εργαζομένων της ΟΑ έξω από τη Βουλή. Την πρόταση αυτή καταψήφισε μόνο η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, δηλώνοντας διά του εκπροσώπου της ότι η απεργία είναι παράνομη!!

Η διοίκηση της ΟΑ, κατά την προσφιλή της τακτική, ζήτησε τη συνδρομή του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη «δικαστική απαγόρευση» της απεργίας. Μόνο που αυτή τη φορά δεν κράτησε ούτε καν και αυτά τα υποτυπώδη προσχήματα (να εκδοθεί πρώτα η δικαστική απαγόρευση) και μετά να σπεύσει να καλέσει τους εργαζόμενους να προσέλθουν στην εργασία τους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την κατέθεσε στο δικαστήριο, πριν καν ληφθεί η απόφαση για την απεργία!!

Ανεξάρτητα, πάντως, από τη δικαστική απόφαση, οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στον κυβερνητικό αυταρχισμό και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν κανονικά σήμερα στην απεργιακή τους κινητοποίηση και τη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ