Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ανάγκη των καιρών η κοινή δράση των εργαζομένων

Με τους εργάτες της «Τεχνικής Εταιρίας ΑΘΗΝΑ», στο Δημοσιογραφικό Χωριό, στο Μαρούσι, συζήτησε χτες το πρωί το στέλεχος του ΚΚΕ

Να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας απέναντι σε μια πολιτική που όχι μόνο δε σέβεται τη ζωή των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως υπηρετεί πιστά τις επιλογές των εκμεταλλευτών τους, κάλεσε τους εργάτες της «Τεχνικής Εταιρίας ΑΘΗΝΑ», στο Δημοσιογραφικό Χωριό στο Μαρούσι, ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος. Στο χώρο εργάζονται κυρίως μετανάστες, όπου και αναδείχτηκε η ανάγκη κοινής πάλης με τους Ελληνες εργάτες, αφού τα προβλήματα είναι κοινά και το κεφάλαιο δε διαχωρίζει Ελληνες και μετανάστες.

Οπως σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, δεκάδες είναι τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους εργασίας. Μόνο από τα τέλη του 2002 μέχρι σήμερα οι νεκροί οικοδόμοι στα εργοτάξια της Αθήνας έχουν φτάσει τους 58. «Οι εργαζόμενοι γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου», επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής και ζήτησε από τους εργάτες να απαιτήσουν όχι μόνο την τήρηση των υπαρχόντων μέτρων ασφαλείας, αλλά και τη διεύρυνσή τους.

Στη συνέχεια, ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στην κυβερνητική παροχολογία που ξεκίνησε και ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). «Η κυβέρνηση, ενόψει της ΔΕΘ, προχώρησε σε εξαγγελίες για παροχές. Στηριζόμενη σε ΜΜΕ εμφανίζεται ότι θα δώσει πολλά, ενώ στην ουσία δίνει μόλις ένα ευρώ το μήνα σε συνταξιούχους και χαμηλόμισθους», είπε χαρακτηριστικά.

«Την ίδια στιγμή - συνέχισε - επισημοποιεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίες. Για να κατακτηθεί το οκτάωρο χύθηκε αίμα. Εν μία νυκτί καταργήθηκαν όλα όσα με αίμα κατακτήθηκαν. Ο εργαζόμενος, όμως, όπως και ο κάθε άνθρωπος, δεν μπορεί να ζήσει με μερική απασχόληση», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. Χαρακτήρισε τα μέτρα του πρωθυπουργού ως «στάχτη στα μάτια των εργαζομένων», αφού την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ανατιμήσεις, ενώ η παιδεία, η υγεία και η πρόνοια παρέχονται διά... αντιτίμου.

Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους να ορθώσουν το δικό τους μέτωπο αντίστασης, με την προοπτική να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να ανατραπεί η συγκεκριμένη πολιτική. «Η λογική της νέας τάξης πραγμάτων μπορεί και πρέπει να ανατραπεί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε: «Καλούμε τους εργάτες να συσπειρωθούν και ενωμένοι να παλέψουν ενάντια στον κοινό εχθρό». Τέλος, ακολούθησε συζήτηση για τα εκλογικά δικαιώματα των μεταναστών, όπου ο Σπ. Χαλβατζής τους ζήτησε να τα διεκδικήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ