Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλούσια η εμπειρία από το «ταξίδι» του

Ανακοίνωση του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης μπροστά στην πορεία κορύφωσης με τις εκδηλώσεις στις 18 έως 21 στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια

Για την πορεία του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» όλο το καλοκαίρι, τη θεματολογία και τη συζήτηση με τη νέα γενιά, που αναπτύχθηκε στους κόλπους του, μιλάει το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ σε χτεσινή ανακοίνωσή του, καλώντας ταυτόχρονα τους νέους να αγκαλιάσουν τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΚΣ της Οργάνωσης επισημαίνει: «Στη διάρκεια της προφεστιβαλικής δραστηριότητας η ΚΝΕ ήρθε σε επαφή με δεκάδες χιλιάδες νέους. Συζητήσαμε μαζί τους γύρω από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα θέματα που τους απασχολούν, την παιδεία, τα ναρκωτικά, τον αθλητισμό, την τέχνη και τη δημιουργία, την ανεργία και τα εργασιακά δικαιώματα, για τις ανησυχίες τους, αλλά και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Φυσικά, έντονη ήταν η συζήτηση για τα συμπεράσματα από τις πρόσφατες αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις».

Η θεματολογία των εκδηλώσεων, που φιλοξενούνται πάντα στις σελίδες του «Ρ», δέθηκε εκτός των άλλων και με ζητήματα που αφορούν στο σοσιαλισμό, στην αναγκαιότητα και επικαιρότητά του, στην ανάγκη έντασης της διεθνιστικής αλληλεγγύης σε συνθήκες όξυνσης της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού ενάντια σε λαούς και χώρες. Μέσα σ' αυτά ξεχωριστή θέση είχε η ανάδειξη της ανάγκης αλληλεγγύης στη Σοσιαλιστική Κούβα.


Η συζήτηση που αναπτύχθηκε με τη νέα γενιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ, «αναπόφευκτα έφτανε στην ανάδειξη του γενικού πολιτικού προβλήματος της χώρας, στην πρότασή μας για διέξοδο, στην ανάγκη η νεανική αμφισβήτηση να μετατραπεί σε δύναμη αγώνα και ανατροπής, οι αναζητήσεις των νέων να βρουν διέξοδο στη συσπείρωση και την οργανωμένη πάλη στο πλάι της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ».

Ειδικότερα, ενόψει και της μάχης των βουλευτικών εκλογών, η ΚΝΕ ανέδειξε και μέσα από την προφεστιβαλική δραστηριότητα την ανάγκη η νεολαία να καταδικάσει και με την ψήφο της τις δυνάμεις του δικομματισμού ως βασικούς φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και την ίδια την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, στην οποία ευλαβικά ορκίζονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την πολιτική που υπονομεύει το παρόν και το μέλλον της. «Επισημάναμε ταυτόχρονα», προσθέτει το Γραφείο του ΚΣ στην ανακοίνωσή του «πως η καταδίκη του δικομματισμού μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο με την παράλληλη ενίσχυση του ΚΚΕ και την ενεργητική συμβολή των νέων στη μεγάλη υπόθεση της οικοδόμησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου».

Τα μηνύματα από την προφεστιβαλική δραστηριότητα οπλίζουν, λοιπόν, τους νέους της ΚΝΕ με την αισιοδοξία πως και φέτος τα Κεντρικά Φεστιβάλ της Οργάνωσης θα αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλές δεκάδες χιλιάδες νέους.

Το 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες το «ταξίδι» του στην Ελλάδα και κατευθύνεται πλέον στον τελικό του προορισμό, τις κεντρικές εκδηλώσεις της Αθήνας, στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, απλώνοντας το σύνθημα: «Με ισχυρό ΚΚΕ κάνουμε την αμφισβήτησή μας δύναμη αγώνα και ανατροπής».

Με τη γνώση πως το Φεστιβάλ έχει καταξιωθεί στις νεολαιίστικες συνειδήσεις ως κορυφαίο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, η ΚΝΕ καλεί όλους τους νέους να συμμετάσχουν στα Φεστιβάλ των μεγάλων πόλεων και φυσικά στο τετραήμερο της Αθήνας, για να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς. Να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό - πολιτιστικό πρόγραμμα με συναυλίες, θεατρικά, κινηματογράφο, αθλητικές δραστηριότητες. Να έρθουν σε επαφή με τις δεκάδες ξένες οργανώσεις νεολαίας, αλλά και με ελληνικούς μαζικούς φορείς. Και, βέβαια, να πάρουν μέρος στις πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις για φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ