Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Θεσσαλονίκη αγώνων και αντίστασης

Αύριο, λοιπόν, τελειώνει η αδημονία για το μέλλον μας. Ο πρώτιστος και ...τρισμέγιστος θα παρουσιάσει εκεί, στις παρυφές της Εκθεσης Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα της μεταρρυθμισμένης πορείας του κυβερνητικού σκάφους που «παλαντζάρει» επικίνδυνα.

Θα κηρύξει τα μέλλοντα να συμβούν ως τις εκλογές περί ορατών και αοράτων, περί μεταλλαγμένων ιδεών. Θα προσφέρει ευρω-κέρματα, προς διανομήν στο δίσκο της ελεημοσύνης.

Κάθε χρόνο, η Θεσσαλονίκη των αγώνων, με βήμα την Εκθεση που κουρσεύουν στα μέτρα τους, πέφτει θύμα εισβολής από τους εκάστοτε εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας.

Και μόνον τότε ακούει ευκαιριακά τα επαναλαμβανόμενα και διαψευδόμενα, για έργα, τραμ, μετρό, επίγειες και υποθαλάσσιες σήραγγες και διαβάσεις, έργα που ακυρώνονται στην πράξη. «Ακούστηκε» ότι υπάρχει η σκέψη να «εγκατασταθούν»... αιωρούμενες αερογραμμές «από αεροστάτων» εξαρτημένες.

Η Θεσσαλονίκη, όμως, δεν είναι η πόλη των περιστασιακών κομματικών επισκεπτών και της ρητορικής «φούσκας».

Η Θεσσαλονίκη είναι του λαού της και όλων των λαϊκών δυνάμεων που μάχονται και διεκδικούν.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι, όπως τη θέλουν - η ΝΑΤΟική πύλη εισόδου των πολέμαρχων της «νέας τάξης» και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι το «συμβολαιογραφείο» πλαστών πολιτικών συμβολαίων.

Η Θεσσαλονίκη είναι το οχυρό ηρωικών αγώνων και ιστορικών παραδόσεων.

ΠΑΜΕ μαζί, πάμε μαζί στη Θεσσαλονίκη για να τους θυμίσουμε ότι τα βερεσέδια των προεκλογικών υποσχέσεών τους δεν παραγράφονται. Ούτε οι υστερήσεις του προϋπολογισμού αντιμετωπίζονται με την εκποίηση ράβδων χρυσού.

Και να προσέχουν όταν κάνουν τις μεταφορές από τα υπόγεια θησαυροφυλάκια όπου χρειάζεται να φοράνε ατσάλινα τσόκαρα, γιατί οι ράβδοι χρυσού τσακίζουν κόκαλα...


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ