Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τζάμπολ με Κροατία

Στη μάχη του Ευρωμπάσκετ μπαίνει σήμερα η Εθνική ομάδα των ανδρών. Πρώτη αντίπαλός της είναι η Κροατία (22.00, ΕΤ1) για την οποία ο προπονητής της Εθνικής, Γιάννης Ιωαννίδης, ζήτησε προσοχή. «Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα - βήμα στη διοργάνωση. Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες. Ολες οι ομάδες είναι δύσκολες. Πρώτος στόχος μας είναι να μπούμε στην οκτάδα και μετά βλέπουμε. Η Κροατία είναι μια κλασική ομάδα, χωρίς πολλούς ψηλούς. Είναι ομάδα με ταλέντο και νέους παίκτες. Χρειάζεται προσοχή. Αν την υποτιμήσουμε, καήκαμε. Το κλειδί για να πάμε ψηλά θα είναι η άμυνα. Δε μας ενδιαφέρει η αρνητική παράδοση» υποστήριξε.

Πού μπορεί όμως να φτάσει αυτή η Εθνική, που για πολλούς είναι καταδικασμένη να πετύχει και μόνο να πετύχει; «Την αλφάβητο την ξεκινώ από το Α και δεν πάω στο Ω. Το Α λοιπόν είναι η Κροατία και μόνο αυτή κοιτάμε. Το σύνθημα "τώρα ή ποτέ" έχει γίνει σίριαλ, αλλά δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης που όταν οι εκπρόσωποι του Τύπου, του θύμισαν τη συμπεριφορά του στα φιλικά στα οποία αδικήθηκε η Εθνική, ήταν σαφής:

«Ναι, αν χρειαστεί θα το ξανακάνω. Ξέρω πως όταν πετώ το σακάκι ή αποβάλλομαι, χάνω πόντους από το ίματζ μου, αλλά δεν μπορώ να κάθομαι να με κλέβουν και να μη μιλάω. Δεν το ανέχομαι και δε με απασχολεί αν φθείρω τον εαυτό μου».

Ο κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αρνήθηκε το ρόλο του σούπερ σταρ: «Αυτός ανήκει στους παίκτες. Το έλεγα πάντα στην καριέρα μου και επιμένω. Αυτοί είναι οι ήρωες, που κάνουν πράξη τις εντολές του προπονητή. Μην ξεχνάμε πως στη μάχη ο στρατηγός μένει πίσω και δίνει οδηγίες, αλλά οι στρατιώτες σκοτώνονται στον πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ