Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΣΜΙΡ
Αιματοχυσίας συνέχεια

Ινδοί παραστρατιωτικοί στην περιοχή του Κασμίρ

Associated Press

Ινδοί παραστρατιωτικοί στην περιοχή του Κασμίρ
ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Την ίδια μέρα που απεσταλμένοι της ΕΕ πρεσβευτές διαπίστωσαν «μείωση του επιπέδου της βίας» στο ινδικό Κασμίρ, διαδοχικά ένοπλα επεισόδια κόστισαν 16 ζωές και 18 τραυματισμούς.

Δύο ένοπλοι σκότωσαν μία γυναίκα και τραυμάτισαν τρία παιδιά της και άλλον έναν συγγενή της, για να βρουν αργότερα το θάνατο από τα πυρά στρατιωτών. Οι αρχές εκτίμησαν ότι οι ένοπλοι, που επιχείρησαν να εισβάλουν σε στρατόπεδο, είναι Πακιστανοί υπήκοοι. Σε άλλα επεισόδια, σκοτώθηκαν δύο αντάρτες σε μάχη σε δασική περιοχή, δύο ακόμη αντάρτες σε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα, ένας μουσουλμάνος και άλλοι έξι αντάρτες σε επεισόδια στη Σριναγκάρ. Ο απολογισμός από την Κυριακή σκαρφάλωσε έτσι στους 61 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, τα ινδικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι πρόκειται για εκστρατεία αντιποίνων των ανταρτών, τους οποίους στηρίζει το Πακιστάν, για το θάνατο του διαβόητου πολεμάρχου Γαζί Μπάμπα.

Οι Ευρωπαίοι απεσταλμένοι χαρακτήρισαν το θέμα «διμερές», και αρκετοί εξ αυτών έσπευσαν να αποποιηθούν κάθε υπόνοιας περί μεσολάβησης στην κρίση: «Πρέπει να επιλυθεί από την Ινδία και το Πακιστάν», δήλωσε ο Μπενεντέτο Αμάρι, πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ινδία. Ο ίδιος μίλησε για ...βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή, σε μια δήλωση (επιεικώς) ατυχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ